2013-11-18

Reinfeldt, Waberi och Åkesson

På SvD återfinns just nu en artikel från förra året där man kan läsa om hur Reinfeldt gick till attack på Jimmie Åkesson. Personligen börjar jag ilskna till rejält på Reinfeldts von oben-attityd. Det vore en sak om han hade sopat rent framför egen dörr, men det har han inte.

I den moderata riksdagsgruppen sitter Abdirizak Waberi. Waberi är en radikal islamist med en kvinnosyn som inte har varit aktuell på bra många århundraden. Han är därtill före detta ordförande för samma Islamiska förbund som Omar Mustafa leder idag. Detta förbund har inte bara allehanda kopplingar till antisemitism, terrorism och vapensmuggling, det utgör dessutom den svenska avdelningen av Muslimska brödraskapet.

Med detta i åtanke bör Reinfeldt hålla käft istället för att sura över att SD tog ifrån honom riksdagsmajoriteten. Reinfeldt har helt enkelt inte något moraliskt mandat för att sätta sig på några höga hästar.

För övrigt utgår jag från att Nobelstiftelsen nobbar inte bara Åkesson, utan även till exempel Finlands ambassadör (för att inte nämna Nordkoreas och Saudiarabiens). Den finländska invandringen är nämligen försumbar även jämfört med den nivå Sverigedemokraterna förespråkar.


DN1, SvD1, SvD2, SvD3, Sk, LT, NSk

8 kommentarer:

 1. Håller helt med.Reinfeldts hånfulla stil gör mig illamående och att ha mage att kasta sten när man sitter i glashus.Den forne statsmannen är ersatt av en småaktig grinolle.

  SvaraRadera
 2. Japp, som en sur unge i sandlådan. Såg honom som en riktig hjälte en gång i tiden, men de dagarna är definitivt förbi.

  SvaraRadera
 3. Var han en hjälte? när han skrev boken...Det sovande Folket.

  SvaraRadera
 4. Det sovande folket är förstås lite överdriven och lätt att göra sig lustig över. Men faktum är att den innehåller ganska många bra poänger om hur svenskarna tagit nånannanismen till sig, hur vi ständigt talar om våra rättigheter men aldrig om våra skyldigheter.

  Nu avsåg jag dock snarare (vilket du förmodligen också insåg) hur han lyckades peta Göran "Vi förtidspensionerar bort arbetslösheten" Persson och sossarna från makten.

  SvaraRadera
 5. Kanske har du rätt,men verkligheten ock den stora invandringen går knappast att förklara,med att Persson ville pensionera bort arbetslösheten?Snarare tror jag att Reinfeldt fullföljer sin tankegång från boken det Sovande Folket,ett minimum av social trygghet,det blir resultatet om 20 år,med dagens invandring,flera runt middagsbordet men samma mängd mat som tidigare,blir mindre åt var ock en!

  SvaraRadera
 6. Alltså, jag såg Reinfeldt som en hjälte när han petade ned sossarna från tronen. Jag tycker fortfarande regeringens ekonomiska politik i grund och botten är rätt bra, och jag tycker sossarnas ekonomiska politik är usel.

  Jag är däremot djupt kritisk till invandringspolitiken, och där har den nuvarande regeringen fört en sämre politik än föregående regering.

  Sen är det möjligt att de två frågorna inte är oberoende från varandra heller. Det enda sättet att få invandrare i jobb är att börja rucka på anställningstrygghet, fackens makt och lönenivåerna. Från Svenskt näringslivssida är detta förmodligen precis vad man vill när man förordar ökad invandring. Jag är långtifrån övertygad om att regeringen är inne på samma strategi, men jag utesluter det inte.

  När det kommer till Reinfeldts hat mot SD misstänker jag personligen att det dock mest bottnar i att han är sur över att ha förlorat riksdagsmajoriteten. Och därför hämnas han med att t ex göra upp med MP om ökad invandring. Det där är definitivt ingenting som gör mig mer positivt inställd till honom kan jag säga.

  SvaraRadera
 7. Där håller jag med dig,socialdemokraternas ekonomiska politik är sämre,den verkar gå ut på att höja skatterna för att få flera i arbete,det motverkas av regeringens arbetslinje,men samtidigt undrar jag hur mycket av de 200 hundra tusen nya i sysselsättning som är tillkomna genom bidrag skatter från skattebetalare de med arbete? summa summarum ingen skillnad arbetslinjen nu drivs med,lägre skatt till de som arbetar, samt skatter som ger arbete till nysvenskar med ringa utbildning!Läser för övrigt din blogg med stort intresse,tack för den!

  SvaraRadera
 8. Kul att höra. Tack själv! :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.