2015-11-13

Riv av plåstret!


Igår, första dagen med gränskontroller, sökte 1 676 personer asyl i Sverige, en volym™ som omräknat till årsbasis motsvarar över 600 000 asylsökande. De migranter som efter onsdagskvällens besked om id-kontroller inte längre kan ta färjan från Tyskland till Sverige söker sig nu den tysk-danska gränsen i stället. Ställd inför detta har den danska regeringen klart och tydligt signalerat att man ämnar låta dem passera.

Kort sagt, det fungerar inte längre att möta en akut och fullständigt ohållbar kris med den ena homeopatiskt urvattnade åtgärden efter den andra. Sverige måste nu antingen utöka id-kontrollerna till att gälla resor över Öresundsbron, eller införa ett regelrätt asylstopp.

Någonting liknande kommer med matematisk nödvändighet förr eller senare att bli verklighet, annars kommer Sverige långt före nästa val tvingas försörja hundratusentals eller miljoner nya invånare. Vad mer är, såvida staten inte i massiv skala börjar ägna sig åt konfiskering av privat egendom, kommer merparten av dessa inte ha någonstans att bo.

Än så länge har de svenska politikerna emellertid inte förmått agera. De har förvisso kallat till presskonferenser där åtgärder har presenterats, men dessa har gång på gång visat sig vara fullständigt otillräckliga. Vad värre är, de postmoderna fundamentalisterna i Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet håller i praktiken sina respektive politiska block som gisslan.

Om inte förslagen urvattnas till meningslöshet, har man inom dessa tre utopistpartier med knappt 19 procent av väljarna bakom sig gjort klart, kommer man också göra allt för att blockera dem. Därför måste Moderaterna och Socialdemokraterna nu tillsammans ta ansvar för landet. Det kan leda till att såväl regeringen som allianssamarbetet spricker, men detta är bagateller i sammanhanget. Alternativet till att agera är mycket, mycket värre.

Detta gäller oavsett om man förespråkar höger- eller vänsterpolitik, eftersom status quo kommer att leda till både höjda skatter och kraftigt försämrad välfärd. Det gäller emellertid också Moderaterna och Socialdemokraterna själva. Om rådande vansinne får fortsätta särskilt länge till, riskerar båda dessa partier att bli marginaliserade i valet 2018.

Moderaterna har, sent omsider, visat att man förstått detta. Socialdemokraterna har emellertid fortfarande ett plåster att riva av. Likt ett barn så tycks man inom partiet inbilla sig att detta kommer att göra mindre ont, ju längre man skjuter på det. Att risken för att kallbrand utvecklas under plåstret nu är överhängande, väljer man att förtränga.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, Exp1, Exp2, Exp3

8 kommentarer:

 1. Hej.

  "When you vote the impssible, the disastrous soon follows" ser ut att passa som en bra beskrivning. Sverige kommer att tjäna som utmärkt åskådningsexempel på vad som händer när man kombinerar vulgär demagogi, bröd & skådespel-populism, kvotering över kompetens, och väljare som inte bildar sig utifrån partiprogram och konsekvensanalys av dessa. Majoriteten har röstat på partier som antingen aktivt drivit på för att skapa dagens situation (oavsett varför) och partier som aktivt förnekat den som en möjlighet av flera, och bara sett det man vill se.

  Det känns hemskt att behöva säga det, men verkligheten och den rödgröna röran med socialmoderater på topp har gett Sd rätt på alldeles fel sätt. Nu är det försent att åtgärda med demokratiska medel. Nu är risken överhängande för att Sverige blir ett sant mångkulturellt land, med mängder av de facto parallellsamhällen, med egen lagstiftning och egna fejder med grannarna.

  "Jag mot min bror, min bror och jag mot vår kusin, min släkt mot alla andra"

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Så fort DÖ dog så förutspådde jag den oheliga alliansen mellan M och S. Jag kan nästan lova att den kommer som en julklapp. Vi får se vart det leder, men att bli av med Mp till varje pris måste ske. Blir det ingen allians dem emellan så måste det bli nyval. Det kan omöjligt finnas någon vettig människa med något som helst förstånd som låter något annat bli verklighet.

  SvaraRadera
 3. Stäng gränsen idag. Nu har de ju något att skylla på, vi har ju ingen susning om hur många is-terrorister som tagit sig in.

  SvaraRadera
 4. "Om inte förslagen urvattnas till meningslöshet, har man inom dessa tre utopistpartier med knappt 19 procent av väljarna bakom sig gjort klart, kommer man också göra allt för att blockera dem."

  Förra gången detta hände så fick vi Decemberöverenskommelsen. Undrar om det kommer nu med?

  SvaraRadera
 5. Vilken otrygghet det kommer att bli när människor tvingas sova på gatan för att det inte finns plats i asylboendena. Svenska politiker och journalister har gjort mycket för att skapa ett riktigt dåligt samhälle på sikt i sin iver att "inte gynna Sverigedemokraterna" och därför inte ta migrationsfrågan på allvar.

  SvaraRadera
 6. Ja, Sverige måste minska inflödet drastiskt, så snart som möjligt. Jag har stor medkänsla med dem som satsat så mycket på att starta ett nytt liv i norra Europa. Men att tillåta alla som nu kommer att bosätta sig i Sverige kommer att rasera hela samhället.

  Något åtminstone jag lärt mig den senaste tiden är att inga effektiva åtgärder kan göras för att stoppa inflödet utan att bryta mot FN:s flyktingkonvention, EU:s skyddsgrundsdirektiv och nuvarande Utlänningslag. Betr internationella konventioner mm är inte mycket att glra kortsiktigt, vi får ta de sanktioner och förlust av trovärdighet mm som blir effekten av att vi bryter mot dem. Men jag är nyfiken på hur snabbt Utlänningslagen kan ändras. Om man t ex helt enkelt stryker kapitel 4 (där rätten att få asyl regleras) tycker man en proposition skulle kunna snickras ihop på en eftermiddag, och riksdagsbehandlingen (fr a utskottsbehandlingen) kanske ta ett par veckor. Eller?

  SvaraRadera
 7. 25§ Utlänningslagen går alldeles utmärkt att tillämpa när landet är fullt. Paragrafen stipulerar att alla andra än vad i daglig tal kallar kvotflyktingar, kan nekas asyl med motivering att vi inte klarar mer.
  Glöm allt flumsnack från journalister och politiker med sin agenda, liksom advokater som i sin girighet inte vill stänga guldkranen.

  SvaraRadera
 8. Tyvärr, frihetsgudinna UL kap 5, §25 gäller "övriga skyddsbehövande", dvs den grupp som i exempelvis Migrationsverkets statistik kallas "humanitära skäl". År 2014 beviljades (av Migrationsverket, här ingår inte utslag i andra/tredje instans) 1685 sådana uppehållstillstånd, av totalt 35462 uppehållstillstånd till "flyktingar eller motsvarande". Såvitt jag kan se går det inte att komma runt 4 kapitlets §§ 1-3 (givet vissa premisser skall en person förklaras vara flykting, alternativt skyddsbehövande eller övrigt skyddsbehövande) i förening med 5 kap, §1 (personer med denna status har rätt till uppehållstillstånd).

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.