2012-12-01

Ulvskog, SD och hyckleriet

"Regeringen importerar arbetslöshet från Östeuropa" skriver den före detta socialdemokratiska ministern Marita Ulvskog och två representanter från Transportarbetareförbundet i en debattartikel i SvD. Ulvskog är inte direkt känd för att väga sina ord på guldvåg, hon beskrev exempelvis socialdemokraternas valförlust 1976 som någonting som "kändes som en statskupp". Argumentet att vi "importerar arbetslöshet" från Östeuropa är emellertid ett riktigt lågvattenmärke, även för Ulvskog.

När chaufförer från Östeuropa konkurrerar ut svenska beskrivs detta i sann merkantilistisk och nationalistisk anda som ett problem. För att engagemanget inte skall framstå som själviskt vill man emellertid ge skenet av att det bottnar i en omsorg av de östeuropeiska chaufförerna och hur de "utnyttjas", och inte för att man till exempel vill att de skall förbli i arbetslöshet så att svenskar kan få jobb istället.

Tänk tanken att det istället varit Jimmie Åkesson som hade sagt att vi "importerar" problem från andra länder och hur reaktionerna på detta hade sagt ut, och du får en ganska belysande bild av vilket flagrant hyckleri det är som Svenska Transportarbetareförbundet och Marita Ulvskog hänger sig åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.