2012-12-05

Välfärdssamhällets död

"Det finns ingen motsättning" mellan västvärldens största invandring och välfärden säger Stureplanscentern. Samma Stureplanscenter som också föreslår att vi själva skall börja betala för sjukvård och utbildning.

De blåljuger och de vet om det själva. Ett fåtal opinionsbildare - Gudmundson och Billström nu senast - vågar försiktigt lyfta problematiken, men i en samhällsdebatt som är lamslagen av SD-skräck och av radikalvänsterns Breivikjämförelser blir de snabbt överröstade av kollegor som istället valt att förneka problemet. Och detta kan de kosta på sig att göra, chefredaktörer och toppolitiker tillhör en elit som har sitt på det torra. Svårare blir det för den idag så demoniserade väljarkåren.

När varselvågen sveper över Sverige drabbas inte bara de varslade. När arbetslösheten skjuter i höjden minskar skatteintäkterna samtidigt som utgifterna ökar, och de offentliga verksamheterna får det allt svårare att få ekonomin att gå ihop. Nedskärningar och skattehöjningar blir konsekvensen av detta vilket drabbar befolkningen i sin helhet, men framför allt de som redan förlorat sina jobb.

Samtidigt stiger socialbidragen kraftigt för varje år som invandringen från Somalia och Afghanistan slår nya rekord. "Man skall inte ställa grupper mot varandra" brukar det heta, men det är exakt detta som blir följden. Det blir mindre pengar till skolan, det blir mindre pengar till pensionärerna, det blir mindre pengar till sjukvården - samtidigt som utgifterna för invandringen ökar och ökar.

Vi får höra varför vi inte skall rösta på Sverigedemokraterna och argumenten är många och bra, men vad skall vi rösta på istället? Vi har sju partier som väljer att blunda eller - som i fallet med Miljöpartiet - tycker att den nuvarande situationen är så bra att vi skall öka invandringen ännu mer. Vänsterdebattörer är bland de som går ut hårdast mot alla former av uppstramningar och restriktioner, men det är arbetarklassen som kommer bli de som drabbas såväl först som hårdast när välfärden börjar monteras ned.

Medierna skulle kunna uträtta storverk i sammanhanget, men har istället tagit på sig uppdraget att lära medborgarna Tänka Rätt. Man mörkar problemen, man målar upp en bild av invandringen som lönsam fastän all forskning i frågan visar att detta är en lögn. Man väljer istället att dra igång skendebatter om RUT-avdragets vara eller icke-vara, som för att med en skenmanöver avleda folkets uppmärksamhet om var politikens skiljelinjer går idag och vad som engagerar folk runt landets fikabord.

Det svenska välfärdssamhället kör i accelererande hastighet rakt mot betongväggen. För eliten i förarsätet finns såväl krockkudde som fallskärm, men för medborgarna i baksätet ser det nattsvart ut.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, GP1, GP2, GP3, G4, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5