2013-04-14

Politiker bland rosa moln

"Partiledningen menar att man inte kan förena ett partiuppdrag och ett uppdrag i det muslimska civilsamhället" kommenterar Mustafa Omar sin avgång, och menar att detta är "en skrämmande signal till muslimer och andra troende socialdemokrater".

Omar tycks därmed mena att antisemitism, stöd till Malis islamister, homofobi och olika lagstiftning för män och kvinnor hör det muslimska civilsamhället till, och att detta borde rymmas under ett socialdemokratiskt paraply. Frågan är hur många som håller med honom?

Samtidigt som Socialdemokraterna väljer in en islamist i sin partistyrelse har man mage att anklaga stora grupper svenskar som oroas för hur den verklighet de bor och verkar i utvecklas, för att vara rasister. Samtidigt som regeringen sluter ännu en uppgörelse med Miljöpartiet om urvattnade asylskäl för icke-asylberättigade så att västvärldens största invandring - 111 000 personer om året - kan öka ännu mer, låter Moderaterna islamisten Abdirizak Waberi ta plats i sin riksdagsgrupp. Kritik mot uppgörelsen avfärdas bryskt av Reinfeldt som rasism och politikerförakt.

Jag är osäker på huruvida dessa islamister släpps in i politikens finrum av ren naivitet, eller om det handlar om cyniska och kalkylerade försök att maximera antalet väljare. Oavsett vilket ger man på detta vis islamister legitimitet och oavsett vilket låter man på detta vis antidemokratiska krafter flytta fram sina positioner i samhället.

Samtidigt som man på detta sätt lägger sig platt för islamistiska krafter anser man sig ha rätt att sätta sig till doms över stora grupper svenskar - svenskar som lever i den verklighet som politikerna tycks totalt avskärmade från - för att de inte röstar på rätt partier. Hyckleriet är totalt.

"Din människosyn är dålig. Socialdemokraterna står upp för rättvisan."

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, DN1, DN2, Ab1, Ab2

1 kommentar:

  1. Jag tror flertalet svenskar vill hjälpa riktiga flyktingar och även inser att det behövs en sansad arbetskraftsinvandring.Man ser och förstår att man nu helt tappat kontrollen och att för den skull bli kallad rasist är bedrövligt.Och vi lever i ett demokratislt land där man har rätt att tycka och tänka vad man vill utan att få en sur disktrasa i nyllet.
    Mycket märkligt är det också när det nu kommit fram att flera partier tagit in personer i sina kretsar med islamiska värderingar,
    hur går det ihop med partiernas demokratiska värderingar och då särskilt kvinnans roll ivårt västerländska samhälle.
    Mycket,mycket konstigt att inte feministerna har reagerat på det,men dom har väl fullt upp med viktigare saker som t.ex kvinnofientlig glassreklam.Oj vad trovärdiga dom är.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.