2013-08-20

Bortom all sans

Sverige står ensamt för nio procent av allt asylmottagande i i-länderna.

Invandringen till Sverige uppgår till 111 000 personer om året. Kostnaden för detta är en omdebatterad fråga, men den har uppskattats till mellan 40 och 90 miljarder kronor årligen, vilket betyder 700 – 1 600 kronor per arbetande svensk och månad.

Det svenska biståndet motsvarar 50 procent av budgeten för hälsovård, sjukvård och social omsorg, en summa som innebär att varje arbetande svensk varje månad avstår 540 kronor till detta ändamål. Därtill går 60 procent av socialbidragen till invandrare.

Sverige är ett generöst land. Sverige är ett tolerant land. Sverige är ett självuppoffrande land. Sverige är ett land som avsätter skattepengar för att bygga och driva moskéer.

Som tack för detta får svenskarna höra att de är islamofober. Som tack för detta tvingas svenska folket läsa att "något farligt är på väg att hända i Sverige". Som tack för detta får det svenska folket höra att ett enskilt och outrett misshandelsfall beror på "den strukturella rasismen" i deras samhälle.

Sverige är ett samhälle där företrädare för ett radikalfeministiskt parti utan att inse ironin i detta tar på sig slöja i en solidaritetsaktion för muslimska kvinnors rättigheter.

Sverige är ett land där Fatima Doubakil från "Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén" påstår att det är ett "hot mot demokratin" att inte en företrädare för muslimska brödraskapet tillåts sitta i styrelsen för landets största parti. Samma Fatima Doubakil som för övrigt också står bakom "slöjuppropet".

Sverige är ett land där kultureliten tillåts att inför öppen ridå mobba en kritisk röst till tystnad och ett land där en vuxenmobbande Facebookgrupp hyllas på kultursidorna.

Sverige är ett land där det flagrant bidragsfuskande Afrosvenskarnas riksförbund blir så kränkta av en Pridedeltagare med svärtad hud att de polisanmäler festivalchefen.

Sverige är ett land där det anses på gränsen till rasistiskt att kalla illegala invandrare för vad de är.

Sverige är ett land där politikerna är så ryggradslösa att de, konfronterade av en journalist med makten att brännmärka dem som rasister, inte vågar annat än instämma i att "självklart är ramadan en svensk tradition".

Sverige är ett land där de medborgare som betalar för all denna generositet, som snällt får finna sig i allt detta, dessutom får finna sig i att föraktfullt avfärdas som kränkta om de har några invändningar. Och om någon av dem istället skulle peka på hur Kitimbwa Sabuni från Afrosvenskarnas riksförbund eller Fatima Doubakil verkar vara de överdrivet lättkränkta, kan de räkna med spott, spe och rasistanklagelser för detta.

Sverige är ett land där en propagandasida lanserad av regeringen förnumstigt avfärdar talet om att debatten om invandringen skulle vara kväst med att "det stämmer inte. I Sverige har vi en omfattande yttrandefrihet."

Sverige är ett land där en förment objektiv TT-artikel om "slöjuppropet" avslutas med följande näsknäpp till det svenska folket:

"Medan kvinnorna i Sverige utsattes för kritik från bland andra rasister och vissa feminister - för att stödja kvinnoförtryck - tycks de kritiska rösterna lysa med sin frånvaro i den utländska rapporteringen."

Så, ni får förlåta mig om jag verkar kränkt, rasistisk, misogyn eller rättshaveristisk, men total sekteristisk galenskap är det enda uttryck som kommer i närheten av att beskriva detta. Alla ni som hetsat fram det här kusligt totalitära debattklimatet kan flyga och fara vad mig beträffar – i synnerhet om ni dessutom lever på mina skattepengar.

För övrigt noterar jag att jag får en hel del läsare från Danmark, Finland och Norge. Ni undrar förmodligen vad det är som pågår i Sverige? Tro mig, det gör jag med, men jag avundas er för att ni slipper leva mitt i det.
Uppdatering: Inlägget har nu – efter en abuseanmälan – försvunnit från SvD. Reflektera över detta en sekund. Någon arg bloggläsare abuseanmäler ett inlägg som kritiserar det svenska debattklimatets låga takhöjd, varpå Twingly väljer att ta bort det.

Det kan tyckas som att ironin inte kan bli så mycket svartare än så. Ända tills man minns Erik Ullenhags ord, det vill säga. Ni vet, det där om att "det stämmer inte. I Sverige har vi en omfattande yttrandefrihet."

Orden värmer i kvällsmörkret, för de bevisar en gång för alla att det där problemet som jag för en sekund tyckte mig skymta i själva verket bara var inbillning.

Allting är bra.


Den Goda Sidan har nu lyckats få bort mitt hatinlägg från SvD

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SR1, SR2, SR3, SR4, DN1, DN2, DN3, DN4, Sk1, Sk2, Sk3, NSk, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, Ab8