2013-11-08

Äntligen besked?!


Stefan Löfven ger idag till slut besked i regeringsfrågan. Beskedet är... att man inte kommer att samarbeta med SD. I övrigt får vi se.

Socialdemokraternas besked är med andra ord inget besked alls. Men det är ett icke-besked som kommer öka stödet för SD.

Budskapet Löfven skickar till väljarna är att oavsett hur de röstar så kommer västvärldens största invandring fortgå, trots att dess förankring bland svenskarna är allt annat är självklar. Budskapet Löfven skickar till väljarna är dessutom att en röst på sossarna är att köpa grisen i säcken – slutresultatet kan bli lite allt möjligt.

På sätt och vis tycker jag det är positivt att Löfven öppnar för att luckra upp blockpolitiken. Själv skulle jag gärna se en stark S+M-regering i Sverige efter valet. En sådan regering skulle kunna föra en ansvarsfull politik, fri från småpartiernas dårfinkskrav på medborgarlön, fri invandring, slopade betyg, månggifte och så vidare. En sådan regering skulle också kunna genomdriva alla de reformer av invandringspolitiken som Sverige så desperat behöver.

Det är emellertid inte detta Löfven öppnar för. Vad Löfven i praktiken säger är att man vill samarbeta med Miljöpartiet, kanske Vänsterpartiet samt Folkpartiet eller Centern. En sån regering skulle inte bli ansvarsfull för fem öre, i en sån regering skulle småpartierna få igenom flera av sina mer eller mindre skogstokiga krav och den rekordstora invandringen skulle fortsätta eller rentav bli ännu större.

Det är till alla väljare som oroas av en sådan utveckling – varav många är LO-medlemmar – som Löfven idag har sänt en signal. Signalen är att han tänker göra allt för att förhindra att deras oro leder till en förändring av politiken. Signalen han sänder är att deras röster i valet 2014 ändå inte spelar någon roll.

Jag skulle bli förvånad om detta leder till någonting annat än att stödet för Sverigedemokraterna ökar ytterligare.Via Dissidenten Stenkvist

PS: Aftonbladets Legolas Karin Pettersson skriver idag att demonstrationer som den i filmen ovan är exempel på en god demokratisk ordning. Själv undrar jag lite hur Pettersson skulle reagerat om ett första maj-tal blev utsatt för samma behandling.


Plumpt? Ptja, kanske, men hur mycket respekt förtjänar egentligen en ledarskribent i landets största tidning då hon väljer att göra ett direkt odemokratiskt ställningstagande?

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT1, LT2, Av1, Av2, Av3

8 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson8 november 2013 11:30

  Vad kallas detta? Mångfaldsregeringen? Regnbågsblocket?

  Som jag förstår det är S invit till de borgerliga småpartierna bara en formalisering av vad som ändå kommer att ske om SV(a)MP inte får egen majoritet. Reinfeldt har ju sagt att Alliansen lägger sig om de blir mindre än SV(a)MP för att förhindra SD:s vågmästarroll. Det innebär att (a) i praktiken kommer att rösta på SV(a)MP - eller inte röstar alls - i riksdagen.
  Då kan det ju kvitta, och då kan ju de "borgerliga" knattarna lika bra anta S sockrade erbjudande om eventuella ministerposter.
  Personligen föraktar jag det eftersom det gå emot deras väljares åsikter samt att det sätter demokratin ur spel. Varför rösta om det ändå blir samma sossefierade politik?

  Att kunna krossa blockpolitiken är S våta dröm, just därför att det är bara S som tjänar på det...

  Summan av resonemanget är att SD påverkar redan och att tiden verkar för SD:s åsikter. Det är ju uppenbart.

  SvaraRadera
 2. Det mest fantastiska är att han just idag satte ett bäst-före datum på sitt valmanifest. 23.59.59 på valnatten, därefter gäller det inte längre.

  SvaraRadera
 3. Så j...a fräckt att hålla ute SD.
  Vad är det för demokrati? Folkets röst? Med sånt här rävspel spelar det ingen som helst roll vad man röstar på,bortsett från SD.
  Fnord-nej inte alls plumpt,småpotatis jämfört vad tidningen själv ägnar sig åt.
  Såg förresten Reinfeldts mycket lama fördömande av tårtkastningen efter påtryckningar av Björn Söder.Det var andra bullar när det gällde fobollshoten det.Landsfadern som borde skämmas.

  SvaraRadera
 4. Mona: Där tycker jag faktiskt att Sahlins uttalande hedrade henne. Hon gav en rejäl känga till Reinfeldt, och den förtjänade han.

  Jag såg också Reinfeldts uttalande i Riksdagen, och precis som du säger var det rätt mycket läpparnas bekännelse över det hela. Personligen tror jag att hans aversion mot SD inte beror så mycket på deras politik, utan på att han är putt för att de snuvade honom på hans riksdagsmajoritet. Och likt ett trumpet barn i sandlådan hämnas han genom att göra upp med MP istället.

  Mitt förtroende för Reinfeldt är numera väldigt lågt. Vi får väl hoppas på att Borgs frisörbesök berodde på att han håller på att göra sig redo för att ta över. ;)

  SvaraRadera
 5. fnord-Vet inte vad som hänt med den mannen.Jag hade tidigare ett stort förtoende för honom men numera är det längs fotknölarna.
  Han beter sig långt ifrån statsmannamässigt och det här ``hatet `` mot SD känns inte sunt.
  Borg ja varför inte.

  SvaraRadera
 6. Mona: Tror valresultatet 2010 fick honom att balla ur. Sen missade man ju den där utveckligen lite, eftersom cirkus Juholt pågick för fullt där i början. :)

  Fantastiskt annars, de två statsministerkandidaterna har gjort det till en sport att vara så osynliga som bara möjligt. Och när de väl säger nåt, så är det bara snömos från Löfvens håll och bara surt och grinigt från Reinfeldts.

  We are not impressed!

  SvaraRadera
 7. Jag blev tvungen att googla Legolas. Jag tänkte bara på hästen och fattade inte :D
  Nu har jag sett lite bilder och det är mitt i prick.

  Jag tror du har rätt när det gäller Reinfeldt. Han hatar SD för att han inte fick majoritet och han skulle hellre störta hela landet i fördärvet än att ge SD ett erkännande. Samma hat såg man hos Maria Wetterstrand som var helt ifrån sig av vrede över sin förlorade statsrådspost. Så gjorde dessa två också upp om vård till illegala som hämnd på svenska folket som röstat fel.
  Ruskigt att tänka på vilka ledare vi har.

  SvaraRadera
 8. När jag för första gången såg den där bilden ovan från Aftonbladet och insåg likheten brast jag ut i gapskratt. :)

  Och ja, våra ledare imponerar måttligt på mig just nu, för att uttrycka det milt. Att Reinfeldt sen dessutom har mage att sura över politikerföraktet gör mig inte direkt mer imponerad.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.