2013-11-29

Att höra vad man vill höra


På SvD:s förstasida återfinns just nu ovanstående text. Den länkar vidare till en sida på Kultursvepet som intar en självbelåtet skadeglad inställning gentemot Birro.

Så vad handlar det om? Jo, Marcus Birro skrev för några dagar sedan en krönika. Den innehöll många enligt mig bra poänger, men den var också uppenbart feministisk. Det är denna krönika som SvD:s förstasida avfärdar som "antifeministisk".

Denna krönika gjorde My Vingren arg. Vingren är en radikalfeminist av klassiskt snitt som gjort sig ett namn genom att fotografera manliga tunnelbanepassagerares skrev, i syfte att belysa mäns påstådda härskartekniker. Och för all del, en del av bilderna visar personer som uppenbarligen har svårt att förstå att det finns andra människor i världen.

Det vill säga, de är lika egotrippade som de gäng jag dagligen möter bestående av två, tre, fyra tjejer som går i bredd på trottoaren. Ni vet, de som har uppenbara problem att förstå att det finns andra människor som vill gå åt andra hållet.

Vingrens svar består i att berätta om de hot hon själv har fått utstå. Givetvis oacceptabelt, men av noll relevans som motargument till vad Birro skriver. Det så kallade mothugget är med andra ord inget mothugg, det är en upprepning av vad vi redan vet att radikalfeministerna tycker. Men eftersom radikalfeministerna och den radikala vänstern redan gillar Vingren – och eftersom de hatar Birro allt sedan han hade mage att komma ut som kulturhöger – jublar de.

Så trots att Vingrens artikel på intet sätt motbevisar eller ens bemöter Birros kritik, delar de artikeln på Facebook med kommentarer som "höhö, där fick allt idioten Birro!". Någon annan svarar förutsägbart "Birro är ju helt jävla körd", och passar därmed på att glömma hur han eller hon brukade höja samme Birro till skyarna så länge han inte var med i Kristdemokraterna.

Nej, men vad My Vingren säger är vad man vill höra – och då spelar det inte så stor roll om det är relevant eller ej. Att SvD:s kulturredaktion nu stämmer in i kören bevisar bara vad vi redan visste: Tidningarnas kulturredaktioner befolkas av intellektuellt ohederliga jubelidioter.

8 kommentarer:

 1. Har bitit mig i tungan många gånger när jag ser vänner dela hennes artikel på FB. Känner verkligen lust att skriva något dräpande, men det är det inte lönt.

  Angående de här som går i bredd - har du inte råkat ut för barnvagnsmaffian som alltid ska gå 2-3 barnvagnar i bredd och ta upp hela trottoaren? *mutter, mutter*

  SvaraRadera
 2. Jopp, många gånger. :)

  En annan kategori är folk som blockerar rulltrappor, antingen genom att stå i bredd eller genom att stå mitt i. :)

  SvaraRadera
 3. Felet med MY är att hon inte alls lyssnar på vad han egentligen säger.Jag kan inte alls förstå hur man kan gå i taket på hans helt igenom vettiga krönika.Men My vill inte lyssna hon vill bara prata själv.

  SvaraRadera
 4. Mona: Jupp. Och att det finns dårfinkar som Vingren är inte något nytt, men jag blev rätt förvånad hur många som verkar sympatisera med henne. Men en stor del av alla som delat och gillat och gullat hennes artikel kanske å andra sidan är omedvetna om att hon brukar fotografera skrev.

  SvaraRadera
 5. Ja,kan man komma på att man ska fota skrev då kan man inte ha alla hästarna hemma.

  SvaraRadera
 6. Det borde anmälas för sexuellt ofredande. Hade en man fotat skrevet på kvinnor hade det blivit ett jävla liv!

  Jag börjar undra om hon helt enkelt inte får till det i en relation och går då till ytterligheter. Några surfar porr, några kör One-nights på krogen och hon fotar skrev. Moget....

  SvaraRadera
 7. Jupp, återigen så belyser detta precis som du säger att de kör med en uppsättning regler för sig själva och en helt annan för alla andra.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.