2013-12-31

#idiotfritt2014

#mansfritt2014 är den senaste trenden i den ankdamm som kallas Twitter. Initiativet går ut på att år 2014 undvika manliga författare, filmregissörer och så vidare. Huruvida tanken är att även undvika iPhones, iPads, MacBook Air-datorer, Facebook, Twitter, Spotify och annat som främst utvecklats av "losermän" framgår dock inte.

För min egen del så tänker jag istället slå ett slag för ett #idiotfritt2014, även om jag, som sällan orkar intressera mig för snattret och kotterierna på Twitter, nog snarare kommer att tänka på det som "idiotfritt 2014" istället.

Detta kommer såklart bli svårt. Jag lever trots allt i Sverige, med allt vad detta innebär av vänstersekterism, ryggradslösa politiker, kränkthetsindustri, offerjournalistik och en takhöjd så låg att man måste vara intellektuell dvärg för att inte tvingas gå dubbelvikt.

Men vad det kokar ned till är att ta ställning. När etablissemanget – inklusive den pissränna som går under namnet "Aftonbladet kultur" – börjar legitimera politiskt våld är alla gränser passerade. Det finns inte längre någon anledning att bemöta den sidans påståenden med någon form av respekt. Det finns inte längre någon anledning att hamna i försvarsställning när dina politiska motståndare å ena sidan kritiserar din "värdegrund", men å den andra romantiserar Revolutionära fronten och AFA.

Låt 2014 bli året då du står för vad du tycker. Låt 2014 bli året då du bemöter manshatande clowner med den respekt de förtjänar. Låt 2014 bli året då du ber varje person som jämför dig med Breivik dra åt helvete. Låt 2014 bli året då du skakar av dig den skit som andra försöker smeta på dig.

Låt 2014 bli året då du med varje fiber i din kropp inser att när det kommer till personer som legitimerar politiskt våld, så är det du som har det moraliska övertaget.

Lästips: Anna Dahlberg
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, DN1, DN2, DN3