2014-01-15

Blodpuddinggate mörkas

Kort efter Ariel Sharons död skrev talesmannen för Örebro moské följande:

"Ariel Sharon är död!
En gång när han skulle fira sin födelsedag beordrade han några israeliska soldater att slakta och tömma några palestinska barn på blod. Han skulle använda deras blod till att göra i ordning blodpudding och servera på hans födelsedagskalas."

Vad som är chockerande med detta är inte i första hand att talesmannen för Örebro moské uttalar sig på det här sättet – att det frodas riktigt ruttna åsikter där visste vi sedan tidigare. Moskén har tidigare utmärkt sig bland annat genom att stödja månggifte, hävda att det är kvinnans plikt att ha sex med sin man även när hon inte vill, samt väldigt tydligt avråda misshandlade kvinnor från att polisanmäla sina män.

Vad som är chockerande är istället att media mörkar det inträffade. Jag kan inte hitta en enda artikel om saken i vare sig DN, SvD, Aftonbladet eller Expressen. Den mörkläggning journalistkåren envist hävdar inte existerar, gör sig med andra ord påmind på ett högst konkret och olustigt vis.

Nerikes Allehanda utgör dock ett undantag, de har skrivit om det inträffade i såväl en artikel som en ledare. Medias mörkläggning i frågan blir ännu mer påtaglig när nämnda ledare påpekar det uppenbara:

"Det är bara att jämföra: Om en företrädare för kyrkan, en ledamot i riksdagen eller ordföranden i en kommunstyrelse hade sagt samma sak, så hade personen varit avsatt inom timmar."

Talesmannen för Örebro moské känner sedan tonåren för övrigt Mehdi "Kubasvensken" Ghezali. Att den senare med jämna mellanrum blir gripen i sällskap med terrorister i olika oroshärdar runt om i världen beror givetvis enbart på otur.

Lästips1: Anna Dahlberg - Vänstern är tomhänt i migrationsdebatten
Lästips2: Anna Dahlberg gör mos av Legolas Pettersson


100 % konspirationsteori? Skulle inte tro det. Jag återkommer
med en recension, i väntan på den kan jag rekommendera DN:s.

SvD1, SvD1, Ab, Dag1, Dag2 DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, LT, NSk, Sk, SMP1, SMP2

3 kommentarer:

 1. Anna Dahlberg är ju grym! Vilken klok människa!

  Fler sådana på landets tidningar och vi hade haft ett mycket bättre debattklimat.

  SvaraRadera
 2. Jupp, hon har skrivit ett antal riktigt smarta ledare på sistone. Hoppas att hon fortsätter med det och att fler följer efter.

  Legolas Pettersson däremot visar med all önskvärd tydlighet att hon inte har en susning om något alls.

  SvaraRadera
 3. ... sen är det ju rätt bisarrt att det är borgerliga ledarskribenter som försvarar välfärden mot vänstern, men... I det dårhus till land vi lever i förvånar ingenting längre.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.