2014-01-13

Rödgrönt = oseriöst


"Varför, O varför, måste varje idiotidé tas på allvar i Sverige?" skrev Johan Hakelius för några månader sedan i en mycket läsvärd krönika i Affärsvärlden.

Ja, varför? Well, i höst hoppas de rödgröna partierna bilda regering. Förutom den socialdemokratiska maktmaskinen – som numera saknar inte bara visioner och entusiasm, utan även kompetens och regeringserfarenhet – består konstellationen också av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vad vill då dessa två partier?

Jo, Vänsterpartiet – vilket såg DDR:s kommunister som ideologiska bröder ända till det bittra slutet 1989 – vill skjuta den svenska konkurrenskraften i sank genom att höja kostnaden per arbetad timme med 33 %.

Miljöpartiet, å sin sida, vill att Sverige skall ge bort en affär för 30 miljarder till Frankrike. Som grädde på moset slänger de in ett debattinlägg om att resultatet av Pisaundersökningen inte är så farligt, eftersom undersökningen inte mäter "mjuka" värden som att "växa upp till demokratiska samhällsvarelser".

Det finns en stor risk att dessa clowner om mindre än ett år kommer utgöra Sveriges regering. Jag finner det djupt oroande.

Lästips: Anybody's Place, Sven-Erland (dagens garv)


Du har väl inte missat...


SvD1, SvD2 SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Ab, LT, NSk, Sk, SMP

2 kommentarer:

 1. "Djupt oroande"!! .. det måste vara årets underdrift! ;-)

  Jag vågar snart inte slänga någonting, eftersom det kan bli åtråvärda bytesvaror när hela systemet rasar samman år 2017 ungefär. :-O

  För tänk bara hur det hade sett ut om de rödgröna hade vunnit valet 2006. Då hade vi fortfarande pumpat in pengar i SAAB och stått hand i hand med Grekland och bett om bistånd från Tyskland. Eller nåt sånt :-/

  (för att bevisa att jag inte är en robot måste jag skriva .. "and imyours"? Hoppas du inte tar det som en felstavad förolämpning?

  SvaraRadera
 2. Fast 2006 hade ju S åtminstone lite kompetens i sina led och var regeringsdugligt. Idag utgörs de av nån samling visionslösa och klenbegåvade (men makthungriga) SSU-broilers, och leds av en man utan vare sig talföre eller egna åsikter. Och inte är han rolig heller, som en viss företrädare på posten var.

  Och sen har vi ju de där två bindgalna sekterna till stödpartier då, suck... Och vad värre är, mitt intryck av regeringen börjar bli lika dåligt det.

  Åh, de eventuella misstankar om att du skulle vara en robot jag en gång måhända närt är avfärdade sedan länge. Och jag har svårt att se nåt förolämpande i den där frasen, även om jag kanske för säkerhets skull skall tillägga att det inte är jag som har valt den. :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.