2014-05-13

De svarslösas vuvuzelor

Fackbas och riksdagskandidat (V) försvarar Ung vänsters
inblandning med att SD är "nazister"

Ett svenskt riksdagsparti förhindrades idag av ett gäng skränande antidemokrater från att hålla valmöte i Göteborg. Detta demokratiska haveri har inte genererat några politiska analyser i dagstidningarna, det enda avtrycket som detta lämnat i DN och SvD är en TT-notis. I denna kallas demokratisabotörerna för "motdemonstranter", ett ord som vi vanligtvis förknippar med personer som försöker störa nazistiska demonstrationer snarare än personer som försöker förstöra riksdagspartiers valmöten.

Ett annat sverigedemokratiskt möte – som är mer ihågkommet för att en förvirrad och brottsbelastad kvinna tryckte upp en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson – valde man istället att försöka omöjliggöra genom att blåsa i vuvuzelor. Hur det lät kan man höra 10 sekunder in i klippet nedan.

"Det finns ett skäl till att vänstern skyr en saklig diskussion om migrationsfrågorna", skrev Expressens Anna Dahlberg i en ledare i början av året, "den står helt svarslös". Vad som hände i Göteborg idag visar att vänstern inte bara står svarslös inför frågorna, delar av den gör dessutom allt för att förhinra att de överhuvudtaget ställs.

Relaterat: Er människosyn stinker
Läs också: Fredrik Antonsson, Anybody
SvD1, SvD2 DN1, DN2, DN3, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, NSk1, Re2, Re3, Re4, Re5, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, SVT

9 kommentarer:

 1. Nä men, då får man gratulera. Med en enkel tulipan... :-)

  SvaraRadera
 2. Jag undrar mest hur det kommer låta när verkligheten snart kommer ikapp förnekarna? Det går ju inte att dölja problemet för alltid?

  SvaraRadera
 3. Tackar! Jag skall försöka fortsätta sprida näthat, fiska i grumliga vatten och lämna en fadd smak i munnen på läsarna i många, många hundra inlägg till. :)

  SvaraRadera
 4. Gratulerar till det sexhundrade inlägget, hoppas på (minst) lika många till. :) Alltid retar det någon...

  SvaraRadera
 5. Nu får du nog ta att speeda upp lite. Du ligger nästan 2 år efter mig och jag skickade just iväg mitt 2103:e inlägg och fick min 100003:e kommentar.

  Det hade jag faktiskt inte en aning om?? Nu saknar jag verkligen Mona Sahlin och Håkan Juholt som hunnit både dyka upp och försvinna under den här tiden .. ;-)

  SvaraRadera
 6. Den utmaningen blir mig nog övermäktig. :)

  Fast skillnaden är faktiskt lite mindre än så, för jag har skrivit några hundra inlägg på andra bloggar under tiden också.

  SvaraRadera
 7. Flämt! ANDRA bloggar??? Vilka då? Vad har jag missat??

  Spänningen är oliiiiidlig .. ;-)

  SvaraRadera
 8. Det är nog lite småhemligt tror jag. :O

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.