2014-05-06

Patetiskt och äckligt

Efter att ha tagit del av rapporteringen om regeringens guldkantade sjukfrånvaro slås jag av två saker. Det första är att det är äckligt med politiker som inte lever som de lär:


Det andra jag har att säga om detta är att det därtill är genuint smaklöst och patetiskt när oppositionen försöker göra blockpolitik av det inträffade. Att vara hemma sjuk med full lön och utan karensdag har varit praxis sedan 90-talet, det vill säga sedan långt innan regeringen Reinfeldt kom till makten.

I ett bombastiskt tal för halvannat år sedan uttryckte statsministern oro – och en hel del förakt – för alla som gav uttryck för politikerförakt. Själv skulle jag dock vilja påstå att vår politikerkår skördar exakt vad den har sått.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, SvD1, SvD2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.