2014-10-17

En dag i dårhuset #3


När jag skummade igenom nyhetsflödet lite före lunch idag, såg jag att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm hade valt att stoppa Nya Slussen. Alla pågående projekteringar och upphandlingar skall nu avbrytas, vilket gissningsvis kommer att kosta betydande belopp, och ett av den svenska historiens såväl mest sönderutredda som mest angelägna projekt skall nu utredas på nytt.

Ungefär samtidigt blev jag varse att Islamiska Förbundets ordförande Omar Mustafa i en Twitterkonversation med Sveriges Unga Muslimers ordförande Rashid Musa uppmanade denne att anmäla Sara Skyttedal. Detta efter att Skyttedal i en debattartikel kraftigt kritiserat Mehmet Kaplans påstående att det är islamofobi som får muslimer i Sverige att åka till Syrien för att kriga för Daesh.

Ungefär där kände jag att det fick vara nog. Det är dags för alla goda krafter i Sverige att räta på ryggen och säga ifrån mot det ekonomiska vanstyret, mot den populistiska kapitalförstöringen, mot skatteslöseriet, mot åsiktskorridorens intolerans, mot den postmoderna lekstugan och mot att islamister som Kaplan, Musa och Mustafa legitimeras av den i övrigt så snäva konsensuskulturen.

Det är hög tid för den svenska högern att sluta stryka utmed åsiktskorridorens väggar, att sluta anpassa sig till den postmoderna sektvänsterns spelregler och till en värdegrund som försvarar islamistiska ministrar, men avfärdar som förkastligt vad som är normalt i så gott som alla västerländska länder utom Sverige.

Den svenska högern har ingenting att skämmas för. Den postmoderna vänstern, däremot, talar om etik, moral och värdegrund samtidigt som den själv dras med en moral som stinker. Det är dags att vi börjar säga ifrån, det är dags att börja gå till frontalangrepp mot den unkna moral som återfinns till vänster istället för att hamna i försvarsställning när samma vänster attacker vår egen moral. Det räcker nu!

Därefter blev det såklart eftermiddag, och nyheten om Jimmie Åkessons sjukskrivning briserade som en bomb i det politiska Sverige. Föga förvånande var dubbelmoralens mästare, nationalstatsförespråkaren Özz Nûjen, inte sen med att göra smaklösa poänger på detta. Själv mindes jag valrörelsen och hur Åkessons uppdrag i denna till stora delar gick ut på att bli offentligt vuxenmobbad i de politiska debatterna, och jag mindes hur jag flera gånger funderade över vad denna behandling skulle ha inneburit för mitt eget psyke.

Nu spekuleras det i vad detta innebär för Sverigedemokraterna. Personligen tror jag att i ett läge då ett parti med en så tveksam bakgrund och såpass dåliga företrädare som Sverigedemokraterna fått mer än var åttonde väljares röst, så skall man inte dra allt för stora växlar på Åkessons egen betydelse.

Den främsta anledningen till att Sverigedemokraterna vuxit sig stora är inte Åkessons politiska skicklighet. Den främsta anledningen till partiets framgångar är att Sverige kombinerar EU:s största asylmottagande med västvärldens sämsta integration, att detta får högst märkbara konsekvenser och att all kritik av denna politik avfärdas som rasism. Sverigedemokraterna har inte vuxit på egna meriter, Sverigedemokraternas framgångar beror på de övriga partiernas och opinionsbildarnas oförmåga att hantera invandringsfrågan.

Sist men inte minst är det värt att notera att Socialdemokraterna och Magdalena Andersson idag lät meddela att inträde på statliga museer bör vara gratis, eftersom vi äger dessa tillsammans. Vilka konsekvenser Magdalena Andersson drar av att det svenska folket även äger det statliga alkoholmonopolet tillsammans, förtäljer emellertid inte historien.


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, LT1, LT2, LT3, LT4, LT5, LT6, LT7, SMP1, SMP2, Re1, Av1, Av2, NT1

6 kommentarer:

 1. Det som händer just nu är så overkligt att det nästan inte går att ta in. Jag saknar ord ..? Du har ju alldeles rätt .. det är dags att börja tala i klartext, men jag tror att det är en fåfäng förhoppning. Vem orkar bli behandlad som Jimmie Åkesson?

  Att hoppas på nyval är nog .. tyvärr .. också en förhoppning som inte kommer att infrias, även om jag hemskt gärna vill ha fel. VEM/VILKA vill regera under de här förhållandena??

  Inte ens Löfven orkar bry sig om landet utan nöjer sig med titeln "Han som Återgav Makten till Partiet" .. :-p

  SvaraRadera
 2. @anybody
  Beror litet på vad man oroar sig för. Jag har lagt märke till att skuggkrafterna, de grå emminenserna, viskarna bakom tronen, de har sagt att nu är det nog med invandring till sverige. Och när de viskar "hoppa.." så frågar omedelbart politikerna "hur högt?" medan de redan börjar skutta ikring efter bästa förmåga.
  Invandringsstoppet kommer genomföras den här mandatperioden. Konstigt nog med MP och SAP, alltså MAX-invandrarpartiet och ISLAMIST-partiet, vid rodret.

  Men det här är bara symptombehandling. För att sverige inte skall bli alltför avskräckande för resten av världen. Vansinnet kommer ej förändras.

  SvaraRadera
 3. Jag är imponerad av Åkesson men har undrat hur länge han ska stå pall.Elakheterna som nu åter sköljer över honom får mig att bli spyfärdig och jag håller med dig helt i övrigt. Det Är fan nog nu.

  SvaraRadera
 4. För de flesta partiledare skulle nog en sjukskrivning för utbrändhet ses som en stor svaghet och vara negativ för partiet. Men jag kan tänka mig att just Jimmie Åkesson och Gudrun Schyman är personer som skulle klara detta utan att det blir negativt, utan istället mest väcker sympatier. De har båda en kombination av styrka och sprödhet på något ovanligt vis.
  För SD innebär det ju också att man nu tvingas intervjua och visa upp flera representanter än enbart Åkesson i media. Vilket rimligen försvårar demoniseringen.

  Skall man följa socialdemokratisk normalstrategi så säger man en sak, med eftertryck, samtidigt som man genomför något helt annat. Så visst. Man kan mycket väl börja skärpa upp migrationreglerna bakom scenen. Helst skall ju inte MP fatta något då förstås.

  SvaraRadera
 5. Det är ju faktiskt så att man i tyska tidningar börjat skriva en del. Jag har inte tid att översätta men det är väl ganska många som någon gång läst tyska av den
  inte purunga populationen.
  http://www.welt.de/debatte/kommentare/article132932718/Das-Funktionaersproblem-im-deutschen-Islam.html

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.