2014-12-26

I huvudet på Fredrik Reinfeldt

Det är inte utan att man blir både förundrad och lite skrämd av Fredrik Reinfeldts allt mer bisarra utspel. Nu, först efter hans avgång, har vi fått en inblick i de resonemang som ligger bakom den migrationspolitik som må ha anammats av den svenska konsensuskulturen, men som i varje internationell jämförelse framstår som extrem.

Hur som helst gör Reinfeldt i och med dessa uttalanden det enkelt för Alliansen att börja distansera sig från honom. Det vore idioti att inte utnyttja denna möjlighet.

9 kommentarer:

 1. Reinfeldt lär vara fysiskt frisk.

  SvaraRadera
 2. Skrämmande att det här har varit vår statsminister som jag och många med mig hade en stor tro på.

  SvaraRadera
 3. Jag lämnade M efter valet 2006 då jag insåg att Reinfeldt skulle komma att vrida partiet åt vänster någonstans mellan S och Mp. Att han senare skulle visa sig ha så mycket hat mot det land där han vuxit upp, kom som en total överraskning. Men som sagt, nu har borgerligheten (det som är kvar av den) möjlighet att bryta sig loss från Reinfeldt doktrinen och dess vansinniga förstörandet av landet Sverige.

  SvaraRadera
 4. Är du inte åtminstone lite glad idag över att du besinnade dig och inte röstade M i valet som du tänkte ett litet tag i September?

  Jag ville bara skratta hysteriskt idag, och jag tänker fortsätta med min inre exil från det svenska samhällsklimatet. Jag vill inte vara med, men kan tänka mig att ställa mig i en källare och börja dra oppositionella stenciler på en sån där maskin från 50-talet (man kan inte vara nog försiktig).

  SvaraRadera
 5. Verkar som om svenska folket förverkat regeringens förtroende och att man därför beslutat sig för att avskaffa demokrati till förmån för minoritetsstyre. Vore det inte enklare om regeringen upplöste folket och valde ett nytt?

  En lösning (Brecht 1953)


  Arbetarupproret 1953 skakade den stalinistiska regimen i Östtyskland i grunden. Dramatikern Berthold Brecht skrev en sarkastisk och ofta citerad kommentar till regimens hållning när den väl åter satt säkert i sadeln.

  Efter upploppet den 17 juni
  lät Författarförbundets sekreterare
  dela ut flygblad på Stalinallee
  i vilka det stod att läsa att då folket
  förverkat regeringens förtroende
  måste det genom fördubblat arbete
  återvinna detta. Vore det
  inte enklare att regeringen
  upplöste folket och
  valde sig ett nytt?

  SvaraRadera
 6. @Cello Jr: Tyvärr lär inte ens stachanovism i arbetslinjens tecken ("fördubblat arbete") kunna överbrygga förtroendeklyftan mellan riksdagspartierna och folket.

  SvaraRadera
 7. "Som om detta inte vore nog har den avgående statsministern valt att fortsätta agera lokomotiv för SD genom att komma med ännu fler obalanserade obegripliga uttalanden som sårar nationella känslor hos väljarna. När man lyssnar till Fredrik Reinfeldts senaste utspel måste man tyvärr fråga sig om karln är riktigt frisk. Att dessa utspel glädjer SD-ledningen torde det under alla omständigheter inte råda någon som helst tveksamhet om.

  Mitt stalltips när jag ser hur de övriga partierna nu valt att agera är att SD fortsätter sin frammarsch och nog blir större än både M och S i valet år 2018. "

  http://antropocene.se/2014/december/sverigedemokraternas-perfekta-storm.html

  SvaraRadera
 8. http://nyheteridag.se/moderaternas-krishantering-raderar-kommentarer-pa-facebook/

  SvaraRadera
 9. Malin: Mitt förakt för Alliansen känner inga gränser just nu, så du kan nog gissa dig till svaret. ;)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.