2014-12-24

Bland tomtar och troll

Det står tiotals tomtar gjorda av barn på en hylla här, och merparten av nämnda tomtar har en toalettpappersrulle istället för ryggrad. Alla eventuella paralleller till den svenska samhällsdebatten är givetvis ett utslag av slumpen.

Jag önskar alla läsare en riktigt god jul! Frossa i julmat, drick så mycket alkohol du själv finner lämpligt och kom ihåg att det är jultomten som skall matas med en extra tallrik risgrynsgröt, inte genustomtarna och trollen.

3 kommentarer:

 1. God Jul på dig också! Och tack för alla läsvärda krönikor!

  SvaraRadera
 2. God Jul och vill säga att det är tur att du och en del andra vettiga röster finns som motvikt i det galna debattklimatet som nu är.

  SvaraRadera
 3. God jul på dig.

  Hoppas på ett riktigt gott nytt år också. :-)

  /henrico

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.