2015-10-15

Klåpare och fanatiker

Så länge inte extremisterna i Miljöpartiet slängs ut ur regeringen, lär samma regering inte förmå att göra någonting alls åt asylsituationen. Detta trots att asyltrycket på Sverige nu omräknat till på årsbasis motsvarar närmare en halv miljon personer. Personer som för övrigt kommer till ett land som även utmärker sig genom att stoltsera med i-ländernas sämsta integrationsresultat.

Det är en absurd och fullständigt ohållbar situation. Detta inser förmodligen också de flesta ledande socialdemokrater, men de utopistiska fundamentalisterna i Miljöpartiet blockerar emellertid effektivt alla försök att lägga om politiken. Så länge riksdagsmajoriteten inte på ett eller annat sätt tar sitt ansvar och hindrar de miljöpartistiska fanatikerna från att orsaka mer skada, står Stefan Löfvens enda hopp därmed till att Någon Annan™ skall träda in och ta det ansvar som han och hans sorgliga regering inte är kapabla att ta.

Turligt nog för Stefan Löfven finns det den här gången för ovanlighetens skull faktiskt en liten chans att Någon Annan™ skall träda in och ta detta ansvar, nämligen EU. Just nu möts EU-ländernas regeringschefer i Bryssel för att diskutera hur EU:s yttre gräns skall kunna upprätthållas. I detta läge väljer emellertid Sveriges fåvitske statsminister att sätta sig på tvären.

"Gränskontroller det är ett nationellt mandat, en nationell kompetens", sade Löfven tidigare idag till Ekot. "För svensk del så gäller inget annat än att det är landet Sverige som sköter sina gränser", utvecklade han därefter sitt resonemang.

Vad som kommer ur Löfvens mun har emellertid inte någonting som helst med verkligheten att göra. Tidigare har han påstått sig "ta ansvar", han har hävdat att den kaosregering han leder står för "ordning och reda" och han har betonat vikten av en "reglerad invandringspolitik", trots att det krävs en idiot för att ta dessa påståenden på allvar. Nu hävdar han att gränskontroller är "ett nationell mandat" (vilket det i första hand inte är så länge Sverige är med i Schengen) och påstår därtill att Sverige "sköter sina gänser".

Sverige "sköter" emellertid inte sina gränser, tvärtom står samma gränser vidöppna. Polisen har tappat kontrollen, ensamkommande unga försvinner och statliga företag ägnar sig åt flyktingsmuggling i stor skala. I detta läge avfärdar emellertid Stefan Löfven bryskt de förslag som skulle kunna hjälpa honom att återfå åtminstone en smula kontroll över situationen. Kan själv!, utropar dagisbarnet Stefan Löfven självsäkert samtidigt som han petar in två spikar i vägguttaget för att se vad som händer.

På ett eller annat sätt måste riksdagsmajoriteten nu sätta stopp för vad som pågår. Det är deras förbannade skyldighet, precis som att det nu är varje opinionsbildare med probleminsikts skyldighet att tala ur skägget. Problemet är inte att Sverige har en dålig regering, problemet är att ett gäng klåpare och fanatiker leder Sverige rakt mot avgrunden.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, Exp1, SR1

16 kommentarer:

 1. Håller helt och hållet med dig !
  Sverige är på väg mot avgrunden i 200 kilometer i timmen utan att någon sitter vid ratten.
  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Ja, exakt. Det är riksdagens förbannade skyldighet att åtgärda pågående katastrof. Just därför MÅSTE moderaterna, Fp och KD ställa misstroendevotum mot statsministern NU, och vara beredda att bilda ny regering (kanske stödd av, men ej nödvändigtvis förhandlande med SD) OMGÅENDE!

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Ingen i något parti kan göra något. Inte ens en SD-regering med egen majoritet (hugaligen!) kan göra något nu. Landets befolkning är allt mer polariserad, allt mer stratifierad och allt mer segregerad (ekonomiskt, inte geografiskt). Det landsomfattande reform- och statsbyggnadsarbete som skall till är orealistiskt givet kompetensen och personligheterna som kontrollera vägen till makt via partiväsendet.

  Inte ens en militärkupp (för att verkligen ta i) hade kunnat erbjuda ledning och lösningar av uppgiften. Vilken del av Sverige vill man kontrollera i två veckor innan resurserna är slut?

  Detta är den nya verkligheten: okontrollerat inflöde till Sverige, endast påverkat av fattigdomsnivå i landet och EU:s eventuella yttre gränskontroll. Troligen ser flera EU-stater det som bekvämt att 'Bror Duktig' i norr, som dessutom ägnat mycket utrymme åt att klandra dem, får stå med 'Svarte Petter' i hur invandrarströmmarna rör sig. Inget i svenska politikers agerande antyder probleminsikt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, Rikard. För närvarande finns det inget som tyder på att politikerna kommer att sätta stopp för galenskapen. Till detta saknas ju också verktyg vad gäller personalstyrka inom polis, tull och försvar.

   Med andra ord så kan vi inte hejda strömmen genom att med egenmakt försöka hålla gränsen, utan det enda som får saker att ändras är om Sverige blir tillräckligt oattraktivt att migranterna av egen vilja väljer andra destinationer. Vid det laget är alla större svenska städer på Malmös och Södertäljes nivå.

   Läste för övrigt på Cornucopia att det på DI (betalvägg tyvärr, så jag kan inte bekräfta) nu finns uppgifter att utländska investerare börjar dra öronen åt sig. Får den processen fart, kommer allt gå väldigt snabbt utför. Dags att binda räntan, någon?

   Vänligen
   Magnus

   Radera
 4. Jag hyser tyvärr inte någon större förhoppning om att det nuvarande politiska ledarskapet i alliansspartierna ska kunna enas om något. Skulle de mot förmodan fälla Löfven & co tror jag ändå inte att de kommer att vidta tillräckliga åtgärder, därtill är de för splittrade. Det skulle krävas en omedelbar stängning av gränserna, slopande av generösa bidrag till asylsökande och att man strikt följer de lagrum som redan finns. Detta är fortfarande politiskt omöjligt.

  På sin höjd tror jag vi skulle få ett minskat, dock ej stoppat flöde. De som har kommit är också här för att stanna, med allt vad det innebär i påfrestningar för välfärden, för om det är politiskt omöjligt att följa existerande lagstiftning i nuläget, tänk vilket ramaskri en i mitt tycke nödvändig repatrieringspolitik skulle framkalla...

  Jag tror inte polletten verkligen trillar ner förrän medelklassen står utan förskoleplats till barnen, inte kan få tid i sjukvården, är tvungen att vårda de gamla föräldrarna hemma och den ser hur inget finns kvar av lönen efter alla skattehöjningar, men då går det inte vrida tillbaka uret.

  SvaraRadera
 5. Suck, karlns inkompetens är inte oförarglig utan samhällsfarlig. Och nej, Sverige sköter inte sina gränser eftersom karln inte har vett att säga at polisen att sköta den saken.

  SvaraRadera
 6. Vi har samma politiska historiska bakgrund - genom livet lojala M väljare men grovt svikna efter 2010.
  Ge Batra en chans skrev du igår - OK, men inte länge till. Lyckas hon inte under pågående kongress visa på ett ledarskap som kräver inflytande och som är villig att ta konsekvensen, innebärande regeringsmakten om inflytandet inte fås, så orkar jag inte längre ge mitt stöd.
  Till och med SD är ett bättre alternativ än dagens totala katastrof av regering. Jag är enig i näst intill allt du skriver och kan bara konstatera att du är minst lika frustrerad som jag.
  Tack för vad du gör och för att jag får läsa din blogg..

  SvaraRadera
 7. Jag tror tyvärr det är kört (för vår del, framtiden varar som bekant i in i evigheten). Problemet med alltifrån vissas förhoppningar om att de borgerliga (m-fp-kd) ska ta sitt förnuft till fånga, till att betongsossarna ska kasta av sig miljöpartiet och be den partiinterna postmoderna vänstern att hålla tyst, är tidsperspektivet. En invandring som i årstakt är 500000 personer gör att tidsfönstret i bästa fall är 1-2 månader från fattade beslut till effekt. Visserligen färdas nyheter fort, så fattar man beslut kan asylströmmarna vända tämligen omgående (jfr Finland och Danmark). Även om det teoretiskt går, så förfaller inget parti (utom möjligen ett) ha insikten om att vad som krävs är inte små förskjutningar av retoriken, utan det är hårda beslut som verkställs, nu, inte om ett år, eller ens om ett kvartal. Valet 2018 är med nuvarande politik i viktiga hänseenden redan överspelat.

  SvaraRadera
 8. I förgår stod det på Sydsvenskans sida tullen inte stoppar bilar över bron med fem eller fler passagerare i. Detta pga av säkerhetsskäl. Detta har tydligen varit praxis länge....
  Och det är medelklassen i Stockholm som måste vakna till, läs gp.se, helsingborgsdafblad och annan lokalpress från södra landet. Där står det svart på vitt varje dag vad som händer just nu. (Ledtråd, våldet minskar INTE).
  Pellafant

  SvaraRadera
 9. Det är fruktansvärt skrämmande att regeringen är så oduglig. Och nu har verkligen Moderaterna en skyldighet att göra vad de kan för att få till stånd en förändring!

  SvaraRadera
 10. Om det vi ser idag är reglerad invandring vad har då oreglerad invandring för karakteristika?

  SvaraRadera
 11. Som sagt var, det finns ett par partier som tycker situationen är bra, flera som inte vill göra något, och ett som inte kan göra något.

  SvaraRadera
 12. Kan kanske vara av intresse:
  http://ekonomistas.se/2015/10/06/nar-blev-sverige-rikt-sveriges-nationalformogenhet-under-200-ar/

  SvaraRadera
 13. Alltså, jag har full förståelse för att många sätter sitt hopp till SD. Men saken är den att jag talar inte om situationen efter nästa val, jag talar om situationen nu!

  Skall vi få till en förändring före 2018 krävs antingen att Alliansen och SD fäller regeringen eller att en blocköverskridande överenskommelse om migrationspolitiken blir verklighet. Det går inte att önsketänka bort den parlamentariska situationen, alldeles oavsett hur förbannad man är på Alliansen. Det parlamentariska läget är något man måste förhålla sig till, alldeles oavsett om man tänker rösta på SD i nästa val eller inte.

  Så ja, jag hoppas på och förespråkar att Moderaterna tar sitt ansvar. Det borde alla andra också hoppas på, även om de hatar Moderaterna och inte har för avsikt att rösta på dem.

  SvaraRadera
 14. Du har naturligtvis rätt. Även om SD varit ett moget parti helt utan interna stolpskott, så får de inget inflytande imorgon eller nästa vecka. (Och då håller jag nästan helt med om SDs invandringspolitik i dagsläget.)

  Man kan inte köra så långt på bara reservhjulet från en annan bil. (Byggd för en generation sedan, för att dra liknelsen in absurdum.)

  Ingen lösning finns med nuvarande regering (och då menar jag Mp), och inget alternativ fungerar utan moderaterna.

  SvaraRadera
 15. Noterar att Fnordspotters ilska över det tilltagande vansinnet i svensk politik gör att han/hon vässat tonläget. Vilket vi i kommentarsfältet inte har några problem med.

  Önskar att vi vore mer franska i kynnet. Att helt sonika organisera ett medborgartåg till riksdagshus och regeringskansli och uttrycka vår frustration och vrede. ( Varför gör jag inte det då? - själv bedriver jag "lokal opinion" i privatliv och lokalpress och har fullt upp med att förklara för mina Goda vänner hur hotbilden för landets välfärdssystem ser ut och samtidigt förklara och argumentera för att jag inte är nazist/rasist/fascist osv - väldigt svårt när många av dem är mp/vänstersosse-anhängare företrädesvis inom journalistskrået. Och än värre - att diskutera med vänner med fp/m sympatier som "tycker invandringen berikar oss". )

  Det frustrerande är att dessa bekanta är övertygade om att invandringen behövs för att säkra välfärden och att vi räddar en massa flyktingar (fatta hur effektiv propagandan varit!) De delar Po Tidholms re-writes i tid och otid, hyllar Malena Ernman och är så inkännande. Jag skulle inte irritera mig om de förstod att vi står inför en nedmontering av det system vi har. Att flertalet nyanlända är migranter och inte flyktingar. Men att detta är OK för dem - att de vill göra om hela bygget Sverige från scratch och att detta är ett sätt att nå dit. Men inte då - vi skall minsann fortsatt vara ett rikt, välmående land med solidaritet med flyktingar. Säger de. Jag är inte förbannad på de nyanlända - oavsett om de är migranter eller de facto flyktingar. De är bara rationella. Jag är förbannad på ryggradslösa politiker som inte vågar ta ansvar och på goda, moraliserande kamrater.

  Skall det verkligen behöva hända något alldeles extra för att de Goda skall vakna och politikerna skall börja våga LEDA? Typ ett polisingripande med flera dödsoffer - inkl polismän, en kraftfull bomb i Sthlm city, upplopp i kommande tältläger med oro mellan religiösa grupperingar? Är det detta som flata politiker väntar på för att våga göra något?

  Det sorgliga är att Arbetsförmedling, Migrationsverk och Rikspolisen styrs av gamla sossar som tror sig göra bäst nytta om de inte "rör till det" för sina gamla kompisar i regeringen. Är man bara eniga och håller kursen med små korrigeringar för opinionen kommer det att gå bra, tycks man inbilla sig.

  Jag är också förundrad över att inte fler tunga namn ger sig in i samhällsdebatten. På allvar. Nu när det är allvar. Alla här vet vilka som redan drar ett oerhört tungt lass i opinionsarbetet. Men visst vore det en angenäm överraskning om fler tunga nationalekonomer gav sitt bidrag i denna fråga? Lars E O Svensson, Klas Eklund, Kjell-Olof Feldt, Assar Lindbeck (har iofs varit tydlig i några sammanhang - men jag vill ha mer!), Lars Calmfors, Magnus Henrekson m fl. Och OM de inte skulle stödja min synpunkt i ämnet skulle de säkert kunna förklara var jag tänker fel i så fall.

  För det lyckas sannerligen inte Peter Wolodarski, Anders Lindberg, Johan Norberg, Annie Lööf, Stefan Löfven m fl med.  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.