2015-11-06

Magda Rasmusson - regeringspartiföreträdare, oppositionspolitiker och aktivist

Morgan Johansson har fel när han påstår att Sverige inte längre kan garantera asylsökande tak över huvudet, förklarade tidigare idag Miljöpartiets Magda Rasmusson tvärsäkert i ett uppmärksammat utspel.

Detta är väldigt anmärkningsvärt eftersom Miljöpartiet inte är något oppositionsparti, utan en del av regeringen. Därtill är Magda Rasmusson inte vem som helst, hon är Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson. När förra månadens migrationspolitiska överenskommelse presenterades, var det därför den 23-åriga Magda Rasmusson som representerade Miljöpartiet.

Magda Rasmusson är med andra ord en företrädare för makten. Denna roll är oförenlig med rollen som oppositionspolitiker, men det tycks varken Rasmusson eller det parti hon företräder förstå. Tvärtom, inom Miljöpartiet agerar man mer än gärna regeringspartiföreträdare ena dagen, oppositionspolitiker den andra och regelrätta vänsteraktivister den tredje. Partiets utgångspunkt är att man på en och samma gång kan äta kakan, ha den kvar och skänka den till någon från en underordnad grupp.

Miljöpartiet fick i samarbete med regeringen Reinfeldt igenom en migrationspolitik så extrem att inget annat EU-land ens kom i närheten av att utmana Sverige. Miljöpartiet är "en naturlig samarbetspartner", förklarade därefter Stefan Löfven, och släppte in dem i regeringen.

Som regeringsparti har Miljöpartiet ägnat sig åt ohämmad kapitalförstöring. Som regeringsparti har Miljöpartiet effektivt blockerat alla försök att vrida politiken i en något mer verklighetsförankrad riktning. Detta har emellertid inte varit tillräckligt för att tillfredsställa Miljöpartiet omåttliga hunger efter makt och medial uppmärksamhet.

Vad Rasmussons utspel idag ännu en gång visade, är att Miljöpartiet är ett extremistiskt aktivistparti som inte har någonting i en regering att göra. Man har lyckats driva igenom en utopistisk och fullständigt ohållbar migrationspolitik, man har blivit insläppta i regeringen och man har lyckats stänga miljövänliga kärnkraftverk, men man nöjer sig inte med detta.

Samtidigt som man i spåren av vuxenvärldens totala kapitulation blivit ett regeringsparti, vill man också vara ett aktivistiskt oppositionsparti. Samtidigt som man är en del av regeringen, har man inga som helst hämningar när det kommer till att kritisera och undergräva samma regering.

Det riktigt ironiska i sammanhanget är emellertid att Magdalena Rasmussons tyngsta argument för att Morgan Johansson skulle ha fel, är att partiet tror sig kunna placera 15 000 asylsökande som inneboende hos privatpersoner. Dessa 15 000 platser skulle med dagens asyltryck räcka i elva dagar. Därefter är platserna slut igen.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, SvD1, SvD2, SvD3, Exp1, Exp2