2011-11-07

Mambo Italiano

"Showmannen" Silvio Berlusconi är den ende italienske premiärminister som under efterkrigstiden lyckats med konststycket att sitta en hel mandatperiod. Det säger antagligen mer om kvaliteten på italienska politiker än om Berlusconi.

Italien och dess clown till premiärminister figurerar vilt i medierna dessa dagar, särskilt nu när vi för en tid kan intala oss själva att Grekland has got its sh*t together.

Italien har en stor statsskuld, men ett underskott "bara" på cirka tre procent. Därför är en spridning av eurokrisen väldigt enkel att undvika. Såhär gör man:

1) Man höjer skatten lite
2) Man stramar åt utgifterna lite

Och voilà: budgeten är i balans, inga nya lån behövs, skuldkrisen löst. Lite politisk vilja, lite djävlar anamma och lite mindre narcissism och pajaskonster är allt som behövs. Men nej, jag tror inte att det kommer att gå så heller.

Hör Silvio sjunga

SvD SvD SvD SvD SvD DN. DN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.