2011-11-10

Sverige och söndagsskolan

Det tycks inte bli någon gårdsförsäljning av alkohol den här gången heller. "Jag tycker att det skulle vara väldigt svårt att göra det", säger Kristdemokraternas chefsmoralist Maria Larsson om förslaget.

Ja, det är svårt att låta folk göra sitt jobb. Det är svårt att bidra till en levande landsbygd genom att låta bli att bakbinda dess invånare. Det är svårt att acceptera att Sverige inte är en söndagsskoleklass någonstans i mörkaste Småland. Det är svårt att föreställa sig att de produkter som skulle vara aktuella för gårdsförsäljning knappast är vad den genomsnittlige alkoholisten är ute efter. Och det är svårt, tycks det, att inse att det går alldeles utmärkt att underhålla sin alkoholism på vad Systembolaget har att erbjuda. Eller för den delen vad som smugglas in i landet.

Folkpartiet liberalerna tycks också vara inne på samma linje. Det tycks vara varje sann liberals skyldighet att skydda folk från sig själva. Cykelhjälmstvång nästa - men självfallet kombinerat med en cykelhjälmspeng så den liberala principen om valfrihet upprätthålls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.