2012-01-04

Polisen (en parentes)

Ja, jag skrev ett inlägg på det temat. Min avsikt var att peka på hur brott och tjänstefel begångna av poliser nästan aldrig leder till några följder eller åtal, och hur en del dåliga attityder verkar vara relativt utbredda i kåren. Ämnen som jag tycker är väldigt angelägna.

Tyvärr gick det hela lite för snabbt och resultatet blev dock varken bra eller smakfullt, så jag raderade inlägget nästan direkt. Inlägget hade dock hunnit bli indexerat och Twingly verkar inte förstå att det är borttaget, så det ligger kvar bland de länkade artiklarnas blogglänkar. Jag lovar att försöka tänka efter före i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.