2012-09-29

Juholt gör det igen!

Jag trodde aldrig mer jag skulle få användning av etiketten "Juholt" på denna blogg, men jag hade uppenbarligen fel.

Det framkommer idag att när Håkan Juholt ertappades med att lyfta 80 000 kr om året i bostadsbidrag, varav hälften i strid med Riksdagens regler, anlitade Juholt en advokat för att undersöka möjligheten att stämma de tidningar som rapporterade om hans bidragsfifflande. Juholt ville att Socialdemokraterna skulle stå för advokaträkningen, men fick nej.

Nu tvistar Juholt och socialdemokraterna likväl om denna advokaträkning, och Juholt gör vad han kan för att hans parti ändå skall få stå för notan. Samtidigt berättar Juholt i en nyutkommen bok om det "klassförakt" han fick utstå och om de "sammansvärjningar" han var offer för och som slutligen störtade honom.

Juholt tycks totalt sakna perspektiv på vilka misstag man kan komma undan med, för att inte tala om hur man bör handskas med andra pengar. Vi kan tacka vår lyckliga stjärna att han aldrig fick chansen att bli Sveriges statsminister.
SvD1, SvD2, SvD3, GP, Ab

1 kommentar:

  1. En sak är säker Juholtarn saknar fullständigt kontakt med verkligheten.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.