2013-02-08

Från höga hästar

Under tiden som medieeliten talar om att "gilla olika" och godtyckligt tillskriver SD lite vilka egenskaper som helst - "fascistiskt", till exempel - finns det andra människor som till skillnad från denna elit faktiskt lever i det nya mångkulturella Sverige som växer fram.

Samtidigt som välmenande lattechica miljöpartister prisar mångfalden från exklusiva adresser där inga sociala problem finns, samtidigt som högavlönade chefredaktörer och kulturskribenter från sina höga hästar fördömar folket, finns det svenskar som till skillnad från dessa lever och verkar i den verklighet som prisas. Dessa människor är oroliga.

Dessa människor tvingas till skillnad från eliten leva mitt i de sociala problem som är konsekvenserna av politikernas beslut. Dessa människor lever till skillnad från statsministern grannar med de invandrare som enligt samme endimensionelle statsminister enbart "berikar" Sverige. Det är dessa människor som, till skillnad från eliten, blir offer för de brott och det våld som kommer i invandringens spår.

Dessa människor - ofta LO-medlemmar - får av samma elit höra att de är obildade tölpar, eller i bästa fall att de i tider av ekonomisk oro söker sig till enkla sanningar. Att det är dessa människor som kommer bli de första att drabbas då Sverige inte längre har råd med välfärden, är däremot ingenting som sägs högt.

Det är dessa människor - verklighetens folk, om man så vill - som kommer att drabbas då Sverige tvingas skära ned på socialförsäkringarna i spåren av ökad arbetslöshet och exploderande socialbidragkostnader. Det är dessa människor som kommer att fasa för att bli sjuka, och som inte kommer ha råd att ge sina barn högre utbildning, den dag då Sverige tvingas göra verklighet av Stureplanscenterns idéer om att börja "ransonera välfärden".

Att Sverigedemokraterna har blivit det näst största partiet bland LO-medlemmar är därför inte konstigt. Inte för att Sverigedemokraterna är perfekta, men för att inget annat parti tar LO-medlemmarna på allvar. Regeringens högerflygel ser undergrävandet av välfärden som något bra, oppositionens två minsta partier går omkring med blå dunster i ögonen, och partierna däremellan stoppar sina huvuden i sanden.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5