2013-04-11

Dubbla (s)tandarder

Ponera att en ledande politiker i Sverige sade följande:
  1. "Jag skulle önska att moskéns företrädare tog avstånd från islamisters kränkningar av civilbefolkningen runtom i världen. I stället väljer man att hålla en demonstration mot islamofobi, vilket kan sända fel signaler."
  2. "Jag accepterar varken rasism eller kampen för en palestinsk stat."
  3. "Det har inte förekommit några attacker mot muslimer, och om muslimer här vill flytta till Mellanöstern är det ingen angelägenhet för mig."
    Efter att en muslimsk butiksinnehavare blivit misshandlat nästan till döds av ett gäng skinheads.
  4. "Kritiken mot mig kommer främst från den muslimska lobbyn."
  5. "Muslimerna bär själva delvis ansvar för rasismen, i och med sitt stöd till islamister."

Nu har ingen ledande politiker sagt just detta. Det vill säga, inte om muslimer. Byter man ut "muslimer" mot "judar" i exemplen ovan blir tyvärr bilden en helt annan för Ilmar Reepalu har sagt allt detta [läs själv här, här och här]. Reepalu fick förvisso mycket kritik för sina uttalanden, men några allvarligare avgångskrav ställdes aldrig från socialdemokratiskt håll.

Med tanke på det ramaskri som Tobias Billströms uttalanden om "volymer" och "blåögda" väckte krävs det emellertid ingen större fantasi för att förstå att Reepalu hade åkt ut med huvudet före för länge sedan, hade han riktat sina uttalanden mot muslimer istället. Judar förväntas emellertid tydligen ta detta, trots att det inte är någon långsökt gissning att dessa tar avsevärt mer illa vid sig av denna sortens uttalanden än de flesta andra grupper.

Efter Reepalu kommer nu Omar Mustafa, med en människosyn till synes ännu obehagligare än Reepalus. Han har i dagarna blivit belönad av Socialdemokraterna med en plats i partistyrelsen. Socialdemokraterna brukar hålla en väldigt hög svansföring i frågor om rasism. Flagrant antisemitism tycks emellertid vara helt okej, vilket även stöd till stöd till de stympande, stenande och bokbrännande islamisterna i Mali tycks vara.

Till skillnad från fallet Billström är det inga bagateller det rör sig om. Och det är samma ledande politiker som sitter i TV och föraktfullt avfärdar oroliga svenskar som rasistiska bonnläppar, som har utsett honom till partistyrelsemedlem. Deras hyckleri gör mig illamående.


SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, Ab, DN1, DN2