2013-10-21

Operation Ullenhag


2002 gjorde Folkpartiet ett rekordval. Anledningen till detta var framför allt att det gick dåligt för Moderaterna, men också för att Folkpartiet lyfte frågan om språktest för svenskt medborgarskap.

Att kunna hjälplig svenska för att få ett svenskt medborgarskap kan tyckas som en självklarhet, men i Sverige är det som bekant stor skillnad på vad som är självklarheter och vad som är politiska realiteter. Förslaget framstod därför som djärvt – eller inhumant, rasistiskt och fruktansvärt, lite beroende på vem man frågade – och det folkpartistiska rekordvalet var ett faktum.

Däremot blev det aldrig några språktester. Faktum är att det knappt sades ett ord om dem efter valet.

När Folkpartiet idag står och stampar kring 4-5 % i opinionsundersökningarna – det vill säga ett resultat som väl speglar det svenska folkets intresse för ett gäng förnumstiga låtsasliberaler med von oben-attityd – måste det vara med något drömskt i blicken man tänker tillbaka på de 13,4 procenten man fick 2002. Vad göra?

"Jag vet", säger någon under ännu ett folkpartistiskt krismöte på Klippvägen 8 på Lidingö. "Vi låter Erik Ullenhag göra ett utspel om att nyanlända invandrare blir av med sin aktivitetsersättning om de tackar nej till ett jobb".

"Är inte det inhumant?!", frågar en annan folkpartist förfärat. "Nä", säger initiativtagaren. "Det kommer i praktiken inte beröra någon. Sossarna har avskaffat låglönejobben för länge sedan, och det här gäller ändå bara under de två första åren då inga ändå kan svenska och således ej heller lär bli erbjudna några jobb, även om de skulle ha kvalifikationerna."

"Vad är då meningen med det hela?", frågar en tredje närvarande folkpartist förbryllat. "Jo ser du", säger initiativtagaren, "på det här sättet ser det åtminstone ut som att vi tar populasens oro på allvar, och vi kanske till och med kan ta några väljare från Åkesson!"

"Jaaa...", säger en fjärde närvarande folkpartist som hittills suttit tyst. "På det här sättet kan vi faktiskt slå två stycken musca domesticæ i en smäll! Gossen Ullenhag tycks ju av någon obegriplig anledning inte riktigt gå hem i stugorna, fastän han är så käck och duktig. På det här viset kan vi kanske ge hans karriär en skjuts.".

"Förslaget bifölls enhälligt", skrev mötessekreteraren med prydlig handstil några minuter senare i protokollet.


Abuseanmält inlägg

SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SR11, SR12, SR13, SR14, SMP, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, LT1, NSk1, Sk1

8 kommentarer:

 1. Japp, det var min första tanke om förslaget. Ingen större risk att få något som kan nekas. Jag väntar med spänning på nästa rapport om Etableringsreformen

  SvaraRadera
 2. Näe,den är lismande godagspilten Ullenhag går verkligen inte hem i stugorna,han är så in i glödheta skenhelig.UCH

  SvaraRadera
 3. Det är väl lite som försörjningskravet vid anhöriginvandring, som man då gör undantag från i bara 99,65 % av fallen...

  SvaraRadera
 4. Mona: Ja, han är nog ta mig fan den ledande politiker idag jag har svårast för. Och då skall gudarna veta att konkurrensen ändå är rätt hård. :)

  SvaraRadera
 5. Är det någon som fortfarande tar Folkpartiska utspel på allvar ens? Vem tror de ska gå på detta?

  SvaraRadera
 6. Han siktar nog på att bli statsminister en dag med tanke hur ofta han ikläder sig ett passande landsfaderuttryck.Dubbeluch.

  SvaraRadera
 7. Som tur är riskerar vi nog inte att få någon mer folkpartistisk statsminister, även om Ola Ullsten en gång osannolikt lyckades med detta konststycke.

  Partiledare är nog däremot inte otroligt. Kan tänka mig att han riktade in sig på det jobbet redan som femåring. :)

  SvaraRadera
 8. Ja det var väl då han började öva framför spegeln

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.