2014-01-15

Blodpuddinggate mörkas

Kort efter Ariel Sharons död skrev talesmannen för Örebro moské följande:

"Ariel Sharon är död!
En gång när han skulle fira sin födelsedag beordrade han några israeliska soldater att slakta och tömma några palestinska barn på blod. Han skulle använda deras blod till att göra i ordning blodpudding och servera på hans födelsedagskalas."

Vad som är chockerande med detta är inte i första hand att talesmannen för Örebro moské uttalar sig på det här sättet – att det frodas riktigt ruttna åsikter där visste vi sedan tidigare. Moskén har tidigare utmärkt sig bland annat genom att stödja månggifte, hävda att det är kvinnans plikt att ha sex med sin man även när hon inte vill, samt väldigt tydligt avråda misshandlade kvinnor från att polisanmäla sina män.

Vad som är chockerande är istället att media mörkar det inträffade. Jag kan inte hitta en enda artikel om saken i vare sig DN, SvD, Aftonbladet eller Expressen. Den mörkläggning journalistkåren envist hävdar inte existerar, gör sig med andra ord påmind på ett högst konkret och olustigt vis.

Nerikes Allehanda utgör dock ett undantag, de har skrivit om det inträffade i såväl en artikel som en ledare. Medias mörkläggning i frågan blir ännu mer påtaglig när nämnda ledare påpekar det uppenbara:

"Det är bara att jämföra: Om en företrädare för kyrkan, en ledamot i riksdagen eller ordföranden i en kommunstyrelse hade sagt samma sak, så hade personen varit avsatt inom timmar."

Talesmannen för Örebro moské känner sedan tonåren för övrigt Mehdi "Kubasvensken" Ghezali. Att den senare med jämna mellanrum blir gripen i sällskap med terrorister i olika oroshärdar runt om i världen beror givetvis enbart på otur.

Lästips1: Anna Dahlberg - Vänstern är tomhänt i migrationsdebatten
Lästips2: Anna Dahlberg gör mos av Legolas Pettersson


100 % konspirationsteori? Skulle inte tro det. Jag återkommer
med en recension, i väntan på den kan jag rekommendera DN:s.

SvD1, SvD1, Ab, Dag1, Dag2 DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, LT, NSk, Sk, SMP1, SMP2