2014-01-13

Rödgrönt = oseriöst


"Varför, O varför, måste varje idiotidé tas på allvar i Sverige?" skrev Johan Hakelius för några månader sedan i en mycket läsvärd krönika i Affärsvärlden.

Ja, varför? Well, i höst hoppas de rödgröna partierna bilda regering. Förutom den socialdemokratiska maktmaskinen – som numera saknar inte bara visioner och entusiasm, utan även kompetens och regeringserfarenhet – består konstellationen också av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vad vill då dessa två partier?

Jo, Vänsterpartiet – vilket såg DDR:s kommunister som ideologiska bröder ända till det bittra slutet 1989 – vill skjuta den svenska konkurrenskraften i sank genom att höja kostnaden per arbetad timme med 33 %.

Miljöpartiet, å sin sida, vill att Sverige skall ge bort en affär för 30 miljarder till Frankrike. Som grädde på moset slänger de in ett debattinlägg om att resultatet av Pisaundersökningen inte är så farligt, eftersom undersökningen inte mäter "mjuka" värden som att "växa upp till demokratiska samhällsvarelser".

Det finns en stor risk att dessa clowner om mindre än ett år kommer utgöra Sveriges regering. Jag finner det djupt oroande.

Lästips: Anybody's Place, Sven-Erland (dagens garv)


Du har väl inte missat...


SvD1, SvD2 SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Ab, LT, NSk, Sk, SMP