2014-01-12

"Sharon åt barn"


Aisar Al Shawabkeh, talesman för Örebro moské, skrev nyligen följande på Facebook:

Ariel Sharon är död!
En gång när han skulle fira sin födelsedag beordrade han några israeliska soldater att slakta och tömma några palestinska barn på blod. Han skulle använda deras blod till att göra i ordning blodpudding och servera på hans födelsedagskalas.

Talesmannen för en moské – som, såvitt jag förstår, på skattebetalarnas bekostnad uppbär statsbidrag – påstår alltså på fullt allvar att Ariel Sharon inte bara slaktade barn för sitt eget höga nöjes skull, utan dessutom åt deras blod.

Örebro moské har tidigare utmärkt sig bland annat genom att stödja månggifte, hävda att det är kvinnans plikt att ha sex med sin man även när hon inte vill samt väldigt tydligt avrått misshandlade kvinnor från att polisanmäla sina män.

Samtidigt som detta pågår – i påtaglig nyhetsskugga, skall tilläggas – skriver Wolfgang Hansson i Aftonbladet att Sharon "utan betänkligheter lät massakrera palestinierna". Vänsterpartiet och MP attackerar därtill Carl Bildt för att utrikesministern uttalat sig för positivt om Sharon i samband med dennes död.

Lästips: Pophöger
Dag1, Dag2, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, LT1, LT2, LT3, NSk1, NSk2, Sk1, Sk2, SMP1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7

3 kommentarer:

 1. Vänstern verkar ha fått sitt förhållande till stora världspersonligheter från serietidningen Bamse. Antingen är man genom-ond som Vargen, eller så är man genom-snäll som Bamse. Fast nu är ju till och med Vargen snäll...

  När Thatcher dog var det helt OK att dansa på den onda häxans grav. När Mandela dog så var den ett fascistsvin som påpekade att den gamle fredshjälten i sin ungdom stått upp för mord på civila. Nu när Sharon dör så är Bildt ett fascistsvin för att han inte påpekar att Sharon haft ett (indirekt?) ansvar för mord på civila.

  Kan vi inte bara inse att människor är komplexa? Ibland gör vi väldigt bra saker, ibland mindre bra saker. Ibland ändrar och ångrar vi oss när vi blir äldre.

  SvaraRadera
 2. Jupp, vänsterns världsbild innehåller endast gråtoner i de fall då de sympatiserar med något som de inte riktigt vågar erkänna att de sympatiserar med. Castro är ett bra exempel, då plötsligt blir det väldigt mycket "å ena sidan..." :)

  SvaraRadera
 3. Vem minns väl inte Maos lilla röda.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.