2014-03-27

Rasifierad och höjd över varje misstanke

Diana Nyman blev romen som diskriminerades av Sheraton med hela svenska etablissemanget folket. Erik Ullenhag blev så till sig att han såväl kallade till krismöte som kände sig tvungen att kommentera det enskilda ärendet med en formulering som – surprise! – innehöll ordet "oacceptabelt".

Även Dagens Nyheter gjorde såklart en stor sak av det inträffade. Historien var huvudnyhet under ett halvt dygn och genererar fortfarande krigsrubriker på förstasidan. Möjligheten till att det skulle finnas en annan sida av myntet tycks inte föresväva någon.

Av det lilla som framkommit av Sheratons egen version av det inträffade förefaller det dock som att hotellet har en ganska annorlunda syn på vad som har hänt. Detta är inte samma sak som att Sheraton inte kan ha gjort någonting fel eller att Nyman ljuger. Det innebär emellertid att det finns två berättelser, varav media och vår präktighetsrobot till integrationsminister totalt ignorerar den ena och håller den andra för objektiv sanning.

Detta är inte bara symptomatiskt för vår intersektionaliserade och postmodernistiska tidsanda. Det är också symptomatiskt för en journalistkår som inte gör sitt jobb, utan använder sin plattform till att bedriva åsiktsjournalistik.


SvD1, SvD2, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9