2014-08-24

Baader-Meinhof i Limhamn (uppdaterad)


Lätt modifierad variant av denna tweet


Igår höll ett litet och ytterst marginaliserat nazistparti torgmöte i Malmö. I samband med detta valde ett antal motdemonstranter att ta ut sin påstådda avsky inför nazisterna på polisen. De senare försökte inte bara forcera polisens avspärrningar, utan valde dessutom att kasta gatsten och ammoniak(!) mot polisen och dess hästar. I tumultet blev föga förvånande några motdemonstranter skadade.

Detta beskrivs nu i media i termer av "polisvåld", "kavallerichock" och "övervåld". Det faktum att en av vänsteraktivisterna blev skadad i samband med att han ställde sig i vägen för en piketbuss med påslagna sirener beskrivs som att polisen "körde över" honom.

I samband med detta väljer såväl en partiledare, en känd och av medierna ofta anlitad statsvetare samt en Metrokrönikör att ensidigt fördöma polisen, Aftonbladets ledarskribent Anders Lindborg stämmer också in i kritiken och chefredaktören för Aftonbladetsatsningen Politism får ett offentligt frispel.

Sverige påminner allt mer om Västtyskland under Röda armé-fraktionens glansdagar. Inte bara på grund av de våldsamma vänsteraktivisterna, utan ännu mer på grund av det öppna stöd dessa får av intellektuella, politiker och journalister.

Lästips: Anybody's Place, Toklandet, Den hälsosamme ekonomisten, Susanna Varis, Motpol

Uppdatering efter klagomål:
Ja, några av de tidiga uppgifterna stämde inte. Ja, det görs ett stort nummer av detta. Nej, det förändrar inte ett dugg i sak. Tvärtom, när media finner det jätteviktigt att påpeka att polisens uppgifter var felaktiga, ja rentav "lögner", eftersom det var glasflaskor och inte gatsten som kastades, förstärker detta snarare hela poängen med inlägget.DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Bar, SMP