2014-10-02

Miljöparti med megalomani

"Svenska folket har röstat för förändring", kan man just nu läsa på Miljöpartiets hemsida. Detta är i sak helt korrekt, så låt oss se vad i denna förändring består:

 • Miljöpartiet minskade med 0,45 procentenheter.
 • Socialdemokraterna ökade med 0,35 procentenheter.
 • De två blivande regeringspartierna minskade tillsammans med 0,10 procentenheter.
 • Totalt ökade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet med 0,01 procentenheter, det vill säga en procent av en procentenhet.
 • Sverigedemokraterna, det vill säga det parti som Miljöpartiet såg som något av sin huvudmotståndare i valet, ökade med 7,16 procentenheter. Detta innebär inte bara att endast Sverigedemokraternas ökning var större än hela Miljöpartiet, det innebär också att Sverigedemokraternas ökning var hundratals gånger större än de tre rödgröna riksdagspartiernas sammanlagda ökning.
Så nog har svenska folket röstat för förändring, alltid. Det svenska folket har däremot inte röstat för en vare sig röd, rödgrön eller grön politik. Det är tack vare Sverigedemokraternas valframgångar – och, icke att förglömma, de borgerliga partiernas förhållningssätt till samma valframgångar – som Miljöpartiet får vara med och bilda regering, ingenting annat.

Om Miljöpartiet menar allvar med sina ord om att svenska folket har röstat för förändring så bör de, åtminstone om de har den minsta respekt för samma vilja till förändring, kraftigt lägga om sin invandringspolitik. Detta förefaller dock osannolikt, varför Miljöpartiet borde ha den goda smaken att inte åberopa folkviljan då de legitimerar sin politik.


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, DN13, DN14, DN15, DN16, Bar1, Bar2, SMP1, SMP2, BT1

6 kommentarer:

 1. Det vilar något i det närmaste surrealistiskt över bilden av de båda självgoda Åsa-Nissemarxisterna. Hånleende förklarar de för oss 93 procent som inte röstade på dem att vi minsann har röstat för en förändring - och givetvis en förändring innebärande att landet skall styras med MP:s vansinniga politik. Bagdad-Bob, släng dig i väggen!

  Tror de verkligen själva på det? I fallet Romson råder ingen tvekan, i sin förvirrade värld inbillar hon sig säkert att hon vunnit valet - varför skulle annars Sveriges blivande statsminister be henne sitta i regeringen?? Fridolin är förmodligen några grader intelligentare, i hans fall handlar det mer om att till varje pris få tillgång till makt och status. Att få tillträde till de fina rummen, att få hålla sina pretentiösa anföranden påhejad av beundrande aningslösa småflickor, att komma hem till lilla Hässleholm i egenskap av...Minister!

  Trots att man inte är lagd åt det skadeglada hållet, kan man inte låta bli att gotta sig åt det mycket sannolika öde som kommer att drabba dessa politikens Hans och Greta. När de och deras parti malts sönder av det politiska maskineriet, och 4-procentspärren passeras för andra gången (dvs vid nästa val när de åker ur riksdagen) har nog hånleendena bytts ut mot en förvriden grimasch... Någon mer som ser fram mot den dagen...?

  SvaraRadera
 2. Falken .. den dagen kan inte komma fort nog.

  Jag är så trött på politiker, kultur- och akademikerelit och journalister som med en dåres envishet förhåller sig till skrämmande händelser som redan hänt.

  Intresset för fascismen under Franco-tiden, Hitlertidens nazism och förintelseläger, första- och andra världskriget, pest och digerdöden osv osv .. skapar total blindhet när det gäller våra egna undermåliga "uppsamlingsläger" där människor tvångsförvaras i åratal i väntan på att Löfven ska avskaffa arbetslösheten.

  Åldersdiskrimineringen i vården är också en blind punkt där cancersjuka äldre får vänta, vänta på en behandling som i och för sig utlovas .. men inte levereras. Dementa äldre tvingas leva utsatta och isolerade i ångestfyllt väntan på döden i en verklighet som de inte kan orientera sig i .. medan okända människor plockar av dem allt vad de äger och har. Ofta utsedda av kommuner som inte har något som helst ansvar för vad som sker.

  Den ökade segregationen och förhållandena på de orter som får sin befolkningsmängd fördubblad eller tredubblad tilldrar sig mindre intresse än händelser som skedde för 70 år sedan och Islamiska Statens tillväxt oroar mindre än de nazistiska sammanslutningarnas ondska på 1930-talet.

  Jag kan fortsätta hur länge som helst .. det förflutna engagerar de Goda Människorna mer än nuet.

  Och jag är så in till döden trött på dumheten hos dem som tror att en riksdagsledamot bara representerar sitt eget parti. De representerar SVERIGE och deras lön betalas av ALLA skattebetalare. Löntagare och Näringsliv utanför offentlig sektor.

  Då kräver i alla fall jag mer än en illa formulerad mening på en t-shirt.

  SvaraRadera
 3. De vill få SD att försvinna genom att ignorera partiet. Om man räknar bort SD, så har de rödgröna haft en stor framgång mot Alliansen och tagit en större andel av de 87 procent av rösterna som räknas. Och med Alliansen hållning att också hålla SD borta, så stämmer det. De röster som räknas står för en rödgrön förändring.

  SvaraRadera
 4. Lyssnar just nu till Löfvens regeringsförklaring,han eller minoritetsregering har mycket att leva upp till,floskler eller rundhänt pratande om ditt och datt ger inte ett bra Sverige att leva i.

  SvaraRadera
 5. Fnordis jag lånade din bild. så klart med hänvisning till dig!
  Okey?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.