2014-10-03

Löfven och muppministären

Jag hade befarat att Löfven skulle utse Maria Ferm till ny svensk migrationsminister. Så blev det som tur var inte, men när Löfven presenterade sin muppministär till regering blev det illa nog ändå.

Till bostadsminister – eller för att vara exakt, "bostads- och stadsutvecklingsminister" – utsågs miljöpartisten Mehmet Kaplan, tidigare ordförande för det det av islamistism svårt anstrukna "Sveriges Unga Muslimer". Kaplan har vid upprepade tillfällen visat prov på en, för att uttrycka det milt, ytterst tveksam moralisk kompass.

Han har jämfört jihadister som reser till Syrien för att kriga med frivilliga i finska vinterkriget, han har varit aktiv i nykterhetsorganisationen IOGT-NTO av religiösa skäl och han har valt att engagera sig för Ship to Gaza, trots att det var krafter med en tydlig antisemitisk agenda som lät organisera denna förmenta hjälpkonvoj. Idag blev han utsedd till minister i den svenska regeringen, och på frågan om någon av de nya ministrarna hade några lik i garderoben svarade Löfven:
"Jag har inte sett något som gjort att jag inte har förtroende för dem."
Till "barn, äldre- och jämställdhetsminister" utsågs tidigare generalsekreteraren i RFSU, Åsa Regnér. Under sin tid i denna organisation kämpade Regnér bland annat för att informationsplikten om HIV-smitta borde avskaffas. När en HIV-smittad som hade haft oskyddat sex, utan att berätta om sin sjukdom för sina sexpartners, häromåret friades av Hovrätten i Skåne kallade RFSU detta för "en stor seger för rättssäkerheten".

Till arbetsmarknadsminister utsågs Ylva Johansson, en före detta vänsterpartist som gick med i detta parti då dess fullständiga namn fortfarande var "Vänsterpartiet Kommunisterna". På senare år han hon bland annat utmärkt sig genom att uttrycka sig föraktfullt om människor som sjukskriver sig på grund av psykisk ohälsa.

Till "kultur- och demokratiminister" utsågs Alice Bah Kuhnke, en tidigare programledare för Disneyklubben vars senaste jobb har varit det som generaldirektör för "Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor", mer (ö)känt under sitt tidgare namn "Ungdomsstyrelsen". Ungdomsstyrelsen har bland annat beviljat stora bidrag till ovan nämnda islamistiska Sveriges Unga Muslimer, samtidigt som man bland annat nekat SDU bidrag.

I oktober förra året – alltså efter Bah Kuhnke tillträtt posten som generaldirektör – tvingade Ungdomsstyrelsen med hot om indragna bidrag föreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" (GAPF) att ändra sina stadgar. Anledningen till detta var att GAPF:s stadgar var könsneutrala, vilket enligt Ungdomsstyrelsen diskvalificerade föreningens arbete mot hederskultur och hedersvåld från fortsatt stöd.

Utöver detta har vi fått en 27-åring som "gymnasie- och kunskapslyftsminister" [sic!], en "innovationsminister" som likt en illusionist skall trolla fram innovationer ur sin cylinderhatt samt, som grädde på moset, Åsa "Talibantal" Romson som vice statsminister.

I den långa listan av floskeldrypande ministertitlar saknas emellertid en integrationsminister. Löfven tycker uppenbarligen att Sverige – ett land som inte bara utmärker sig som EU:s största asylland, utan även som landet med i-världens sämsta integration – har större behov av en minister för "stadsutveckling" än en minister med ansvar för integration.

Uppdatering #1:
Denna text om Margot Wallströms girighet och ovilja att betala skatt är måsteläsning.

Uppdatering #2:
Läs gärna även uppföljaren till detta inlägg.

Mer i ämnet:
Anybody's Place, Ilan Sadé, Fröken Missnöjd, Ekvalist
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, DN13