2012-12-03

Fast på en skenande häst

Centerpartisterna Johan Hedin och Hans Dahlgren avfärder i en replik till Staffan Danielssons debattinlägg den senares extremt urvattnade och inlindade kritik av invandringspolitiken.

"Sverige ska och kan ta emot fler flyktingar" inleder artikelförfattarna. "För oss står inte en generös flyktingpolitik i något motsatsförhållande till ett starkt välfärdssamhälle" fortsätter de, och lägger därefter ut en lång text kryddad med tal om solidaritet, en "integrationsmiljard", en "flexibel SFI-undervisning" och liknande plattityder.

Deras argumentation andas ingenting som påminner om äkta engagemang. De upprepar pliktskyldigt men sömnigt sina inövade värdeord och plattityder, de försöker blåsa liv i dagens icke-fungerande integrationsinstrument genom att sätta positiva adjektiv som "flexibel" framför dem, men resultatet är inget annat än tomma floskler. Intrycket läsaren får är att det blott är deras ryggmärgsreflexer som talar.

De flesta av våra politiker vet att den förda politiken med västvärldens största invandring är på väg att bli ett allvarligt hot mot välfärdssamhället. De flesta av våra politiker vet att ett nytt samhälle är på väg att ta form, ett samhälle som kraftigt skiljer sig från vad deras väljare önskade sig. Men politikerna är rädda. De har målat in sig i ett hörn, de håller sig krampaktigt fast på en häst som börjat skena och deras enda möjlighet att inte ramla av och slå sig fördärvade är att klamra sig fast ännu hårdare. De är livrädda för att bli kallade för rasister och de är livrädda för Sverigedemokraterna. Och framför allt är de livrädda för att erkänna inför väljarna att de har haft fel.

För varje oinspirerande, automatiskt och falskt klingande debattinlägg från politiker som Hedin och Dahlgren minskar folkets förtroende för politikerna ytterligare. För varje gång en politiker gör ett världsfrånvänt yttrande, eller går till ryggmärgsreflexattack mot en kritisk röst ur de egna leden, blir klyftan större mellan väljarkåren och den högbetalda politikereliten i Rosenbad och i Riksdagen.

Anledningen till att Sverigedemokraterna växer sig starka är inte att väljarna tycker att Sverigedemokraterna är det perfekta partiet, anledningen är att de är bittert besvikna på de etablerade partiernas totala avsaknad av lyhördhet och på att de etablerade partierna väljer att stoppa sina huvuden i sanden. Detta riskerar att att stå de etablerade partierna dyrt i nästa riksdagsval, inte minst de som likt Centern är små och dansar kring fyraprocentsspärren.
SvD

3 kommentarer:

 1. Jag har röstat borgerligt många gånger men det kommer jag aldrig, ALDRIG, göra igen. De har straffat ut sig. Från och med nu finns bara SD, ND och SvP.

  SvaraRadera
 2. Man måste vara mer än lovligt naiv om man tror att flyktingströmmarna av lågutbildade och analfabeter ska kunna etablera sig på svensk arbetsmarknad. På Rosengård och liknande områden är man nu inne på tredje generationen som aldrig har arbetat. Någon ska försörja dessa. Svenskarna måste vara världens mest själutplånande folk. och centerpartiet gör framgångsrika försök att utplåna sig själv.

  SvaraRadera
 3. Det Hans Dahlgren skriver klingar falskt, därför att det de facto är ett medvetet falskspel.

  Idag skriver Hans Dahlgren i SvD:

  "Centerpartiets ståndpunkt i frågan om flyktingmottagande är glasklar: Sverige ska fortsatt vara ett land dit människor på flykt från krig och förtryck kan söka sig. För oss står inte en generös flyktingpolitik i något motsatsförhållande till ett starkt välfärdssamhälle." (min fetstil)

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ska-och-kan-ta-emot-fler-flyktingar_7721948.svd

  Men 2012-05-07 skrev samme Dahlgren på DN Debatt:

  "Det är dags att börja ransonera välfärden

  Stigande kostnader kräver förändring. För att hantera de stigande kostnaderna för välfärden måste vi börja ransonera den. Det kan ske med köer, avgifter, behovsprövning eller centralstyrning. Sannolikt måste vi använda alla fyra metoderna." (min fetstil)

  http://www.dn.se/debatt/det-ar-dags-att-borja-ransonera-valfarden

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.