2014-01-10

Handgranat i glashus

Jonas Sjöstedt meddelar idag att det är Centerpartiet som är "det mest extrema partiet".

Själva vill vänsterpartiet sänka den svenska konkurrenskraften till grekisk nivå genom att införa sex timmars arbetsdag med bibehållen lön – det vill säga öka kostnaden per arbetad timme med 33 %.

Som grädde på moset föreslår dessutom vänsterpartister att den bilburna posthanteringen inom tätorter skall läggas ned, med motiveringen att "brev och småpaket inom tätorterna kan enkelt distribueras med tryckluft i nedgrävda minitunnelsystem".

Min entusiasm inför Centerpartiet är förvisso minst sagt ganska sval, men det krävs likväl att man är extremt världsfrånvänd för att inte se det uppenbara – nämligen att Sjöstedts parti är avsevärt mer extremt än Annie Lööfs.

Uppdatering: Som för att sätta lite extra krydda på det vänsterpartistiska hyckleriet väljer nu partiet att kritisera Carl Bildt för dennes uttalanden om Ariel Sharon. "Han hyllar en person som är ansvarig för omfattande massakrer på palestinier" säger vänsterpartisten Hans Linde, och tillägger att Bildts uttalande skadar Sveriges trovärdighet gentemot palestinierna. Själva har vänsterpartisterna gjort en stor sak av att stödja den palestinska terrororganisationen PFLP.


Anybody's Place, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, DN13, DN14, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, SvD15, SMP

11 kommentarer:

 1. Nej men herre min gud,trodde det var ett skämt men tydligen inte.Vad är det för knäppgökar som är med och styr det här landet. Minitunnelsystem?!!! och vad kostar det måntro. Det vore fint med en kostnadskalkyl och konsekvensanalys när man lägger fram förslag.Och när det ändå är på gång så kan väl sossarna köra vidare med förslaget om butler i tunnelbanan,det ligger ju på samma nivå.

  SvaraRadera
 2. Nu var det väl i ärlighetens namn bara ett förslag, som inte lär bli antaget, men ändå... Ja, en regering med vänsterpartistiska ministrar är ett riktigt jävla otäck framtidsutsikt.

  SvaraRadera
 3. Haha, butler i tunnelbanan ja, hade nästan glömt det. Ja Jesus...

  SvaraRadera
 4. Hej,

  förutom att du inte verkar kunna motivera varför V:s politik skulle vara extrem så har du även ett faktafel:

  Nu ska vi se här 2 timmar av 8 timmar vad motsvarar det i procent?
  2/8 = 0.25 = 25%

  Är du kanske en del av resultatet från årets PISA rapport?

  SvaraRadera
 5. Procenträkning!
  Antag att den anställde har 100 kr/tim och arbetar 8 tim/dag. Dagsförtjänsten blir då 800 kr.
  Om han fortfarande vill ha 800 kr/dag
  men bara vill arbeta 6 timmar blir
  timkostnaden 800/6 = 133 kr, dvs
  33 % högre!

  Civilingenjör Bo adolfsson

  SvaraRadera
 6. Att både Mp och V och S med för den delen är dåligt jordade behöver man inte vara Einstein för att begripa.Respektfullt vore om man talade om hur förslag ekonomiskt ska gå ihop.Vilka skatter som ska höjas t.ex och konsekvenserna av det.

  SvaraRadera
 7. Anonym 23.52: Din kommentar om procenträkning är ett självmål av episka proportioner. Du har räknat ut med hur många procent V vill minska arbetstiden, grattis. Detta är dock inte samma sak som ökningen av lönekostnaden - du kan ju alltid se Bo Adolfssons kommentar, men jag misstänker att dina kunskaper i procenträkning är otillräckliga för att att förstå skillnaden. Och om du inte tycker det är extremt att totalt undergräva den svenska konkurrenskraften genom att höja arbetskostnaden med 33 % så, ptja, då lär inga argument i världen passera de murar du byggt mellan verkligheten och din världsbild.

  Mona: Jag är som sagt sjukt trött på regeringen Reinfeldt och skulle gärna se att den försvann, men tanken på de rödgröna vid makten är ännu mer skrämmande. S lovar att inte höja skatten, men jag är övertygad om att det är precis vad som kommer hända.

  SvaraRadera
 8. Innan V säger något om hyllningar tycker jag de skall tvätta munnen med tvål! Kom gärna ihåg partiets tidigare hyllningar till Sovjet, DDR, Cuba m fl. Kolla gärna bakåt i tiden och Ni kommer finna rejält av den saken.
  Sorgligt minnet är så kort på vissa! Men inom det partiet är historierevision väl känt. Ta bort dem som hamnat i onåd!

  SvaraRadera
 9. Förslaget om sextimmars arbetsdag är definitivt inte mer korkat än jobbskatteavdrag som tas från sjuka, arbetslösa. Ej heller mer korkat än jobba till 79 år som moderaterna vill. Ej heller värre än alla de utförsäkringar som driver människor till självmord.
  Förmodligen håller inte Jordens resurser om det ska jobbas mer och mer till allt färre människor.
  Att det får en konsekvens är självklart
  Tycker sextimmars arbetsdag är ett bra debattämne om vart vi är på väg.- Där moderater vill öka arbetslösheten för att fler ska konkurera om jobben så lönerna blir lägre, samtidigt som de vill öka sysselsättningen genom invandring.

  SvaraRadera
 10. Sverige har i princip den mest omfattande och den mest kravlösa välfärden i världen. Den har inte demonterats av borgarna vilket ni i vänstern upprepar med en dåres envishet. Snyfthistorier om att politiken driver människor till självmord är på en så låg jävla nivå att det inte finns någon anledning att bemöta det.

  Däremot är den exponentiella tillväxten ett problem, absolut! Jag skulle egentligen gärna se att man istället använde produktivitetslökningarna till att öka människors fritid. Problemet är bara att om Sverige ensidigt inför en sån reform så kommer omvärden göra mos av vårt näringsliv.

  SvaraRadera
 11. Sen en grej till: Om man sänker bidragen och använder budgetutrymmet till skattesänkingar för folk som arbetar, så har man inte tagit en endaste krona från någon arbetslös eller sjuk. Vad som har skett är att man tar(/konfiskerar/stjäl) något mindre från de som arbetar och ger något mindre till andra som inte gör det.

  Sen har jobbskatteavdragen för övrigt så gott som betalat sig själva, men det är en diskussion som kräver att man tittar lite på verkligheten, istället för att skrika ut Aftonbladets grovt förenklade och direkt missvisande plakatbudskap.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.