2014-01-08

De fattar inte!

Så var det dags igen. Tidningarna "rasar" mot SD för någonting en av deras företrädare har sagt. SvD tar in Jan Hjärpe (som tidigare till exempel försvarat antisemitiska Radio Islam) som expert. Hjärpe förklarar så att Bylund har fel, bara för att i nästa ögonblick mer eller mindre ge honom rätt, men avfärda detta utifrån teknikaliteter.

Åh, jag försvarar inte nödvändigtvis Bylund egentligen. Men tidningarna har slagit upp "nyheten" stort under hela dagen och artiklarna tillhör just nu de mest lästa, så jag kan tänka mig hur det ser ut på Twitter och Facebook. The usual suspects – miljöpartister, vänsterpartister, södermalmshipsters samt välmenande men politiskt oinsatta medelklassvenskar – som delar, förfasas, ryggdunkar varandra och bekräftar varandras världsbilder.

Problemet med detta är bara att det stora opinionsstödet för SD inte beror på att svenskarna tycker att SD har de intelligentaste företrädarna.

Det stora stödet för SD beror på att många svenskar skräms av hur parallellsamhällen växer fram. Det stora stödet för SD beror på att många svenskar ifrågasätter varför asylinvandringen till just vårt land skall vara så oproportionerligt stor.

Det stora stödet för SD beror på att många svenskar inser att när stora grupper afghaner och somalier – av vilka över hälften är analfabeter – kommer till Sverige så kommer skrämmande många av dessa fastna i livslångt utanförskap och bidragsberoende. Det stora stödet för SD beror på att många svenskar är chockade över hur kåkstäder, läger och tiggare har blivit nya inslag i stadsbilden.

Det stora stödet för SD beror på att många svenskar oroas över att 43 % av de långtidsarbetslösa är invandrare, över att 60 % av socialbidragen går till invandrare, över att 72 % av eleverna på Rosengårdsskolan gått ut utan gymnasiebehörighet och över att var fjärde nordafrikansk invandrare har tagits för brott.

Mest av allt beror dock kanske det stora stödet för SD på att folk börjar bli förbannade. Allt detta sker nämligen samtidigt som de sju övriga partierna och media hävdar att allting är bra, häver ur sig floskler om "berikning" och att "gilla olika", ropar på censur av fakta och avfärdar folks oro som utslag av xenofobi, hat och brist på bildning.

Med de premisserna hjälper det inte att inleda ännu ett drev – effekten lär snarare bli den direkt motsatta.
DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, SMP1, SMP2, SMP3, SMP4, LT1, LT2, NSk1, NSk2, Re

7 kommentarer:

 1. Det påminner om en ungdomskompis vars sköldpadda promenerade samma vända i lght ,fastnade med magen på tröskeln, blev hjälpt iväg och gjorde om det igen.

  SvaraRadera
 2. Nima Gholan Ali Pour,har en bra krönika om vad som gäller våldtäkt ock islam,för 10 år sedan resonerade jag nog som de flesta,men efter att ha studerat koranen,föll fjällen från mina ögon,koranen är full av förakt för kvinnor och de otrogna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öh, ja. Kanske fler tar reda på fakta och bildar sig en egen uppfattning nu pga detta. Det vore på tiden..

   Radera
 3. Peter Nicklasson9 januari 2014 02:09

  Åh jo, jag tror nog dreven i media tjänar sitt syfte:
  1. Sälja tidningar och reklamklick/tid
  2. Skapa konflikt för att enas i konsensus mot en ny yttre fiende, när nu de traditionella ideologiernas konflikter knappt är skönjbara längre.
  3. Hålla i megafonen. All reklam är "bra" reklam - så även propagandan. För den påverkar. Även den mest hårdhudade motståndaren till mångkultur påverkas. Det är mycket svårt att värja sig mot PK-ord och resonemang om man konstant översköljs av dessa.
  4. Bygga barrikader. Dreven syftar inte till att omvända förlorade själar till SD, för de är svåra att få tillbaka om väl acceptansen och steget till SD tagits. Nej, dreven tjänar till att hålla kvar de som tvekar (och mobilisering av de PK-trogna förstås).

  Med tanke på alla möjliga obegripliga beslut som tagits (och som INTE tycks avta heller) av ren dumhet, naivitet och/eller medveten agenda av politiker och myndigheter gör fortfarande massmedia ett effektivt arbete.
  Majoriteten är fortfarande inte tillräckligt vakna ännu, och dreven bromsar upp utvecklingen.
  Personligen tror jag att utan dreven hade SD haft 15-20% redan idag (dvs som liknande partier i de övriga nordiska länderna). Kanske mer, då Sverige blivit ett extremt PK-land idag.

  I övrigt väldigt bra skrivit, Fnord - spot on :)

  SvaraRadera
 4. Maja: Haha! :D

  Peter Nicklasson: Personligen tror jag snarare det är SD:s historia (som de faktiskt inte kan skylla på någon annan) som hållit folk tillbaka. Den snedvridna och ärliga rapporteringen om invandringen däremot, har säkert bidragit till att hålla tillbaka väljarstödet.

  SvaraRadera
 5. Bland det bästa jag läst på länge.

  SvaraRadera
 6. Tror du har rätt i det du säger. De som röstar på SD gör inte det för att det mest regeringsdugliga partiet i Sverige. Man är rädd att den kil som nuvarande och förregånede regeringar har dragit genom det svenska samhället är numera helt oreparerbart. Om vi lever i ett samhälle där vi inte känner samhörighet kommer det här att gå åt h#lvete.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.