2014-02-18

Ett tecken på min uppskattning

Det är hög tid att avrunda denna dag tillsammans med en bok. En stunds eskapism från det svenska dårhusets allt mer besynnerliga dagliga pajaskonster, följd av en sömn som med lite tur tar igen något av den senaste tidens brist på samma vara.

Före jag gör detta skall jag dock – alldeles gratis och som ett tecken på min uppskattning över partiets utveckling – bjuda de hypernya och supertriangulerade Socialdemokraterna Moderaterna på lite gratis marknadsföringsmaterial till den spännande valrörelse som väntar. Håll till godo, Kent Persson!


DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4

4 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson18 februari 2014 23:58

  Beklagar att även du nu kommit fram till samma slutsats som jag. Beklagligt därför det är alltid en illusion fattigare om ett gott samhälle.
  Vi protesterar mot att bli svikna och lurade.
  Vi röstar inte av övertygelse för något utan emot något - det är alltid negativt - men vad finns för alternativ egentligen?
  Reinfeldt är vår tids Stalin. Stalin förtryckte också oliktänkande. Stalinisterna ägnade också sig åt revisionism av partiets och landets framgångar. Stalinisternas stridstaktik vid reträtt var också den brända jordens taktik.

  2014-2018 kommer att vara förlorade år. Denna tid kommer Sossarna och Migrationspartiet att ägna åt att ödelägga det sista av det vi kallar välfärd. Jag fasar för vad som kommer.... Och jag vet inte heller vad som kommer, bara att Sverige kommer att styras av socialister som svikit sina arbetstagare till förmån för bidragstagare och miljöpartister som slutat bry sig om miljön och bara pratar om migration.
  De partier som framstår som minst hycklande är V och SD. Därför ökar också dessa partier i opinionen. V är inget alternativ för mig (tvärtom) därför får det bli SD.
  Per Gudmundson på SvD skrev för några dagar sedan en mycket bra artikel om hur partierna utvecklats från idealister till själlösa propagandamaskiner vars egentliga motiv var makten för dess egen skull http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fran-folkrorelser-till-kartellpartier_8993394.svd
  Jag tycker han beskriver det lysande.

  De människor som nu lämnar M och S för SD kommer troligen aldrig tillbaka. Steget är stort, men när man väl tagit det är det oftast väl underbyggt. Men detta tycks inte bekymra "statsbärarna".
  Nå, jag tror de missbedömer situationen grovt...

  SvaraRadera
 2. Det finns ett hopp, och det är att inget block får egen majoritet och att M och S bildar en samlingsregering, fri från alla de ansvarslösa idiotiska småpartier som båda blocken dras med, och tar sig an framtidsfrågorna med ett kallt huvud och en rejält dos ansvarskänsla och verklighetsförankring.

  Men risken är att vänsterblocket får egen majoritet. Det kommer i så fall bli en total katastrof och det är arbetarklassen som kommer bli de stora förlorarna på det. Välfärdssamhället som vi känner det löper en högst konkret risk att bli en ekonomisk omöjlighet efter en sån regering drivit igenom sin politik.

  Vänstern vänster om sossarna skiter fullständigt i arbetarklassen. Vänstern vänster om sossarna föraktar arbetarklassen. Vänstern vänster om sossarna består av kulturclowner och Södermalmshipsters hemmahörande i medelklassen och övre medelklassen. Och sossarna själva är ett maktparti, utan arbetarklassförankring, vilkas drivkrafter mest är möjligheterna till makt och fina platser kring köttgrytorna.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker man ska se till individen, människan och inte som nu, klass, etnicitet, kön eller inkomstgrupp etc.

  Spelar ingen roll vilken gruppering som vinner, det kommer ändå bli minioritet, det är jag övertygad om. Man kommer att göra allt för att SD, som kommer ligga mellan 10-15%, inte ska få inflytande, vilket blir omöjligt om man inte börjar med blocköverskridande allianser.

  Det stora problemet med en S-ledd regering är LO, Lite-viktigare-än-alla-andra Organisationen, som på fullt allvar pekar finger åt allt och alla men inte ens kan hålla rent framför egen dörr (3 kvinnor av 16 i sin egen styrelse, Schysta villkor som egentligen betyder ta inte in billig arbetskraft, ge fan i våra jobb etc. etc)
  Karl-Petter Glappkäft är ett sänke för varje regering.


  S+M har jag förespråkat tidigare, men det kommer framförallt vänster-sossar aldrig att acceptera. S+M+FP skulle varit ännu bättre.

  C vill inte regera tillsammans med MP och vice versa.

  KD......ja vad tycker KD egentligen?

  V vill inte regera med någon som står till höger om S, knappt dem ens.

  SvaraRadera
 4. Melmac: Vänstern har ju fått majoritet i en del opinionsundersökningar, i synnerhet där C kommer under spärren. Vilket gudarna skall veta att de förtjänar, men det är ändå inte värt det om det också innebär vänstermajoritet.

  Sen tror jag siffrorna kommer bli jämnare fram mot valet, så en egen majoritet för vänstern är allt annat än säker. Men ja, en S+M-regering sitter nog väldigt hårt inne oavsett. Och för att vi skall få en sån som dessutom för en vettig politik, lär det kräva att Sura Hundvalpsögon Mitt I Ansiktet (SHMIA) lämnar sin post först. Vilket jag iofs tror han kommer göra efter valet, han är totalt oengagerad nu och lär inte direkt bli mer entusiastisk om han blir av med sin titel.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.