2014-07-30

Det här börjar bli kusligt

Putin kan så gott som ostraffat såväl iscensätta inbördeskrig som skjuta ned civila flygplan, ISIS härjar ostörda i Mellanöstern och Europa står handfallet inför den tilltagande islamismen.

Parallellt med detta är identitetspolitiken kung i Sverige, det anses på gränsen till islamofobi att rapportera om förföljelser av kristna i muslimska länder, public service klarar inte av att rapportera objektivt om vare sig Gaza eller Ukraina, islamismen flyttar fram sina positioner i Sverige och diskrepansen mellan de måttstockar med vilka höger- respektive vänsteråsikter bedöms har antagit direkt surrealistiska proportioner.

Med risk för att låta alarmistisk: Det här börjar bli riktigt, riktigt kusligt.
DN1, DN2, DN3, Bar1, Bar2, Bar3, SMP1, BT

3 kommentarer:

 1. Kusligt var ordet..

  http://www.varnamonyheter.se/artikel/110210/politisk-islam-viktigare-fraga-an-vinster-i-valfarden

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, det börjar bli läskigt. Men beträffande vänstervinden i Sverige är jag mer optimistisk. De extrema utspelen den senaste tiden är ett tecken på att vänstern har drabbats av övermod och det är då man begår tabbar. Den svagaste länken i det rödgröna blocket är Miljöpartiet som inte granskats tillräckligt av media och sannolikt inte har någon krisberedskap att räkna med. Om ett mediadrev skulle bryta ut mot t.ex. Åsa Romson (som har alla förutsättningar att bli en genuint avskydd politiker) skulle Miljöpartiet inte palla trycket och korthuset falla ihop, ungefär som marken rämnade under Mona Sahlin '95 eller Feministiskt initiativ '05. Det tog nästan ett decennium för Sahlin och Fi att återhämta sig. Den stora frågan är om den rödgröna korthuset faller ihop det före eller efter valet.

  SvaraRadera
 3. Amnexis: Ah, intressant länk. Hade missat den. Hägg imponerade föga före Omar Mustafa, men hennes civilkurage sedan dess imponerar!

  Hemulen: Jag håller, åtminstone delvis, med. Jag ser rådande vansinne som en repris på 68 och sjuttiotalet, och jag är helt övertygad om att pendelrörelsen nu liksom då kommer att svänga förr eller senare.

  Frågan är när. Jag vill gärna tro att vi nått maximum, men jag vågar inte tro det. Tyvärr kommer också konsekvenserna göra sig påminda även långt efter det har vänt. Islamistiska organisationer (t ex SUM, Islamiska förbundet och Doubakils/Sabunis flora av skumma organisationer) som samhället uppmuntrat och legitimerat lär inte bli särskilt enkla att skaka av sig, och kombinationen rekordstor invandring och OECD:s sämsta integration kommer dessutom att utgöra en tung belastning på välfärdssystemen i årtionden framöver, även om politiken skulle anslutas till den europeiska mittfåran redan idag.

  Utöver detta är det en öppen fråga vilka ekonomiska effekter en vänsterregering med V, MP och F! kan få. Den ekonomiska politiken under sjuttiotalet kom till exempel att bli en väldigt dyrbar historia för Sverige, och vidden av detta stod på många sätt inte klart förrän 90-talskrisen kom.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.