2014-08-24

Baader-Meinhof i Limhamn (uppdaterad)


Lätt modifierad variant av denna tweet


Igår höll ett litet och ytterst marginaliserat nazistparti torgmöte i Malmö. I samband med detta valde ett antal motdemonstranter att ta ut sin påstådda avsky inför nazisterna på polisen. De senare försökte inte bara forcera polisens avspärrningar, utan valde dessutom att kasta gatsten och ammoniak(!) mot polisen och dess hästar. I tumultet blev föga förvånande några motdemonstranter skadade.

Detta beskrivs nu i media i termer av "polisvåld", "kavallerichock" och "övervåld". Det faktum att en av vänsteraktivisterna blev skadad i samband med att han ställde sig i vägen för en piketbuss med påslagna sirener beskrivs som att polisen "körde över" honom.

I samband med detta väljer såväl en partiledare, en känd och av medierna ofta anlitad statsvetare samt en Metrokrönikör att ensidigt fördöma polisen, Aftonbladets ledarskribent Anders Lindborg stämmer också in i kritiken och chefredaktören för Aftonbladetsatsningen Politism får ett offentligt frispel.

Sverige påminner allt mer om Västtyskland under Röda armé-fraktionens glansdagar. Inte bara på grund av de våldsamma vänsteraktivisterna, utan ännu mer på grund av det öppna stöd dessa får av intellektuella, politiker och journalister.

Lästips: Anybody's Place, Toklandet, Den hälsosamme ekonomisten, Susanna Varis, Motpol

Uppdatering efter klagomål:
Ja, några av de tidiga uppgifterna stämde inte. Ja, det görs ett stort nummer av detta. Nej, det förändrar inte ett dugg i sak. Tvärtom, när media finner det jätteviktigt att påpeka att polisens uppgifter var felaktiga, ja rentav "lögner", eftersom det var glasflaskor och inte gatsten som kastades, förstärker detta snarare hela poängen med inlägget.DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Bar, SMP

7 kommentarer:

 1. Man behöver inte vara Einstein för att förstå varför det blev så här,och Ammoniak?!! vem tar med sånt på stan och varför? Och Gudrun tar förstås varje chans till att synas,det står mycket på spel för henne förstår man. Och är det inte dags att
  Media tar och skärper sig nu och slutar med detta j..la vinklande.Dom är genomskådade sen länge och har tappat allt vad förtroende heter.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är de väl inte särskilt genomskådande av den breda massan. Därav problemet. :/

  SvaraRadera
 3. Malena Ernman har tappat all vett och förstånd, vad fan håller hon på med egentligen? Tyckte hon verkade vettig förut, men det var tydligen en synvilla.

  SvaraRadera
 4. Själv har jag brukat dagdrömma om kosacker med dragna sablar och knutpiskor (à la Ryssland år 1905) mot extremvänsterslöddret. Det här var ju i alla fall lite åt det hållet...

  :)

  SvaraRadera
 5. "Malena Ernman har tappat all vett och förstånd, vad fan håller hon på med egentligen?"

  Hon har väl helt enkelt kommit på ett bra sätt att få en massa extra (garanterat positiv) uppmärksamhet i etablissemangsmedia.

  SvaraRadera
 6. http://www.sydsvenskan.se/asikter/maskerade-antidemokrater-forsokte-skapa-kaos-for-alla/

  Intressant läsning!

  SvaraRadera
 7. Det är obehagligt när folk tar ut sin ilska på polisen, de gör bara sitt jobb med att skydda alla! Däremot så har polisen ett sånt enormt ansvar eftersom de har en sån maktposition att inte använda våld utan i yttersta nödfall... Det är en svår balansgång. Tycker du att polisen borde minska på sitt användande av våld? Jag har gjort en omröstning för att se vart massan står: http://www.plusett.nu/omrostning-4530/tycker-du-att-polisen-borde-minska-pa-sitt-anvanda

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.