2014-08-17

Bubblan sprack: Kejsaren är naken

Jag antar att jag borde vara glad. Jag har trots allt i flera år försökt belysa invandringens sorgligt nedtystade konsekvenser, jag har har försökt nöta in att Sverige är EU:s största asylland, jag har skrivit om hur oförenligt detta är med den svenska modellen och jag har efterlyst klarspråk om detta inför höstens val. Och så plötsligt höll Reinfeldt ett av historiens mest bisarra valtal på Norrmalmstorg.

Reinfeldt var bitvis föredömligt ärlig. Borta var hänvisningarna till den gamla vanliga söndermanipulerade statistiken som framställer invandringen som en ren vinstaffär. Pengarna är slut, var istället budskapet, det finns inget längre något budgetutrymme för reformer. Att vara en "humanitär stormakt", att stärka vår ställning som EU:s största asylland går före försvar, före skola, före sjukvård, ja, före allt annat.

Reinfeldt vädjade därefter om tålamod, han vädjade till folket att öppna sina hjärtan. Men nej Fredrik Reinfeldt, jag har absolut inget tålamod kvar med de politiker som försatt oss i denna situation. Och nej, Fredrik Reinfeldt, med de närmast surrealistiskt höga skattesatser jag betalar har jag ingen som helst lust att öppna mitt "hjärta" – med vilket du menar min plånbok – ytterligare.

Vi är ett litet land med färre än tio miljoner invånare, men vi är ändå EU:s största asylland. Att jag är kritisk till detta, Fredrik Reinfeldt, beror inte på att det är något fel på min människosyn eller på min värdegrund. Att jag är kritisk till detta, Fredrik Reinfeldt, beror på att situationen är surrealistisk. Att jag är kritisk till detta, Fredrik Reinfeldt, beror på att situationen tydligt visar på att du och dina kollegor fullständigt har tappat kontrollen. Men mest av allt, Fredrik Reinfeldt, visar det faktum att jag och andra ständigt blir misstänkliggjorda, förlöjligade och demoniserade för att vi är kritiska till detta hur förbannat dåligt det svenska samhället mår.

Men Sverigedemokraterna då, Fredrik Reinfeldt, borde jag kanske hålla käft för att inte legitimera dem? Well, i vilket annat europeiskt land som helst hade jag förmodligen hållit med. Sverige är emellertid, envisa rykten till trots, definitivt inte landet lagom. Nej, Fredrik Reinfeldt, Sverige är på gott och ont ett påtagligt extremt land.

Denna extrema hållning har idag dragits så till sin spets att det inte längre går att argumentera för att det är ansvarslöst att rösta på Sverigedemokraterna. En röst på den nuvarande invandringspolitiken, Fredrik Reinfeldt, är däremot såväl extrem som ansvarslös.

Lästips: Marika Formgren, Den sjätte mannen


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, DN13, DN14, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, Sk9, Sk10, Sk11, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, LT1, LT2, LT3, LT4, LT5, Bar, SMP1, SMP2, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Re1, Re2, Av1, Av2, IDG1, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2, Ab3, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5

7 kommentarer:

 1. Kejsaren är defintivt naken, och han klädde av sig alldeles själv.

  SvaraRadera
 2. Sådär ja, då behöver AF också mer pengar för att kunna hjälpa de nyanlända. Var ska detta sluta?

  SvaraRadera
 3. Reinfeldt har ljugit.

  Är det något jag bara skall tugga i mig? Är det OK bara för att han gör det för en "högre sak"?

  I Almedalen vände Reinfeldt sig till diverse ospecifika individer (max 10% är identifierade) och yttrade de bevingade orden "tack för att ni valde Sverige". Och nu drar de ekonomin i sank? Hur tänkte han då?

  Vill fullblodspsykopaten dessutom att jag skall ge honom min röst i september? Som tack för ljugandet?

  SvaraRadera
 4. "Bättre sent än aldrig" håller tyvärr inte här.

  Lögnerna är för stora och även om man precis som du gärna säger - "Vad var det jag sa"- så är det en sån stor avsmak man känner inför att så många är inblandade i lögnerna, att det är svårt att ta in.

  Man får portionera och smaka av skiten bit för bit.

  Jag känner mig djupt deppad och arg och vet inte vart jag ska göra av de känslorna

  Imorgon kommer Åkesson hit. Jag skall fara dit lyssna på honom.

  SvaraRadera
 5. Reinfeldth har ingen som helst respekt för det svenska folket och mycket kan man ta men inte att bli förd bakom ljuset.

  SvaraRadera
 6. Ingen journalist i någon tidning verkar bry sig om att Reinfeldt uppenbarligen har ljugit.

  Ingen.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.