2014-11-06

Not in My Surdegshotell

Idag noterar vi att man inom Södermalmsnytts utgivningsområde har rivit ett tältläger. Södermalm tar som bekant "ett betydligt större socialt ansvar för utsatta än andra stadsdelar i Stockholm", men när de utsatta kommer allt för nära så är det NIMS, det vill säga not in my surdegshotell, som gäller.

Vidare noterar vi att en och samma nyhet kan rapporteras på två väldigt olika sätt:

Till sist vill jag uppmärksamma alla mina läsare på att tidigare riksdagsmannen Staffan Danielsson idag på ett föredömligt sätt har visat prov på civilkurage. Nu är det upp till oss andra att ge honom det stöd hans initiativ förtjänar.

Lästips: Anybody's Place, Toklandet
DN1, DN2, DN3, Sk1, NSk1, NSk2, NSk3, LT1, LT2, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, SMP1, SMP2, SMP3, Av1, Av2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ab1

7 kommentarer:

 1. Jo,det är ju ironiskt att det solidariska Södermalm avhyser de boende i ett tältläger istället för att bygga flyktingförläggningar i Tanto och Vitabergsparken nu när de är så extremt solidariska.
  Håller med Staffan Danielsson att vi kan inte fortsätta ta emot flest antal asylsökande och flyktingar i EU i förhållande till folkmängd.
  Det handlar inte om rasism utan om att vi inte förmår ta hand om alla på ett bra och värdigt sätt.
  Ingen kan väl påstå att vi är bra på integration och vi har heller knappast något överskott på bostäder och jobb.
  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Modigt av Danielsson.

  (I Storbritannien finns en öppen site för envar att skapa och skriva under diverse petitioner om vad som helst. Når man en viss gräns kommer frågan att diskuteras i parlamentet. Det betyder naturligtvis inte att något per automatik görs åt problemet, men i varje fall är de folkvalda medvetna om vad som sägs och sker.)

  SvaraRadera
 3. http://www.expressen.se/nyheter/flyktingbarnen-pekas-ut-som-miljardindustri/
  Jan Emmanuel Johansson kör Lamborghini nu.

  SvaraRadera
 4. http://cornucopia.cornubot.se/2014/11/valprognos-for-sd-i-nasta-val-1869-av.html
  18,69 % kommer att överskridas med råge är mitt tips.

  SvaraRadera
 5. Just Jan Emanuels Johanssons affärer är en riktigt ful historia. Vore intressant om någon grävande journalist gick till botten med dem. Värre hycklare får man leta efter.

  SvaraRadera
 6. Ha, du skrev om det här, vad bra! Jag har inte hunnit, men reagerade på artikeln i DN och insåg att det måste ligga en gravad hund eftersom man valde att enbart presentera fakta om invandring från EU-länder.

  SvaraRadera
 7. Det intressanta är att Guardianartikeln hade dykt upp i mitt Twitterflöde redan i förrgår. När DN så publicerade sin artikel igår förstod jag därför precis vad det handlade om.

  Jag antar att jag borde vara härdad nog att inte förvånas över postmodern journalistik, men det här fick mig onekligen att höja på ögonbrynen.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.