2015-04-25

Ett land som stödjer terror med skattemedel är ingen "humanitär stormakt"

"Fega makthavare göder jihadisterna", skrev igår Sakine Madon aproprå veckans Uppdrag Granskning i en ledare i Expressen. Madons text fångar på ett väldigt kärnfullt sätt vad talet om värdegrunder och att Sverige skall vara en "humanitär stormakt" egentligen är värt.

Våra politiker har låtit skattemedel regna över föreningar som inte bara är islamistiska, utan dessutom stödjer IS. När detta avslöjas avslutar inte samma politiker omedelbart allt stöd, utan meddelar att man nu skall "prata" med de föreningar som använt skattemedel till att rekrytera nya terrorister åt vår tids svar på nazismen.

Det här är inte någon enstaka händelse. Tvärtom är vad som kom fram i Uppdrag Granskning bara toppen av ett isberg. Svenska myndigheter och politiker har gång på gång och på skattebetalarnas bekostnad gjort sig till nyttiga idioter för islamismen. Vad IS beträffar är händelserna i Göteborg det andra exemplet på kort tid på att svenska skattebetalare har tvingats finansiera etnisk rensning, mord, våldtäkter och korsfästning av barn.

Som om detta inte vore nog sitter i regeringen en minister som inte bara bagatelliserar folkmord, utan som för mindre än ett år sedan dessutom liknade de från Sverige tillresta terroristerna i Syrien med svenska frivilliga i finska vinterkriget. Vad mer är, i ett Sverige där radikalfeminismen närmast har blivit statsideologi är vi mer än villiga att lägga oss platt för "patriarkatet" när det handlar om muslimska kvinnor som förtrycks i religionens namn.

Att det har blivit på det här sättet beror på att Sverige låtit sig förhäxas av postmodernt tankegods som identitetspolitik och intersektionalitet. Att det har blivit på det här sättet beror på att man inom det svenska etablissemanget slagit knut på sig själva så till den grad att man inte längre förmår skilja rätt från fel. Vilken handling som helst kan ursäktas så länge det är en kvinna, invandrare eller någon som tillhör en sexuell minoritet som begår den. Vilket uttalande som helst kan problematiseras, misstänkliggöras och fördömas så länge det är en vit heterosexuell man som yttrar det.

Att det har blivit på det här sättet beror på att Sverige, de många värdegrunderna till trots, är ett land som idag allt oftare inte förmår stå upp för ens de mest grundläggande värderingar om anständighet. Ett sådant land är inte någon "humanitär stormakt", ett sådant land är en humanitär bananrepublik. Ett sådant land har ingenting att lära andra länder, ett sådant land har ingenting i FN:s säkerhetsråd att göra. Ett sådant land behöver gå i terapi.

Lästips: Andreas Cervenka, Maciej Zaremba
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SMP1, Re1, Re2, SvD1, SvD2, SvD3, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ab1, Ab2, SR1, SR2

8 kommentarer:

 1. Nej men hur ska man kunna stå upp mot muslimer? Då är man ju rasist! (när islam blev en ras missade jag, men uppenbarligen har det hänt)

  skitland.

  SvaraRadera
 2. Jäkligt bra rutet. Du summerar väl varför jag sedan något år tillbaka befinner mig i London.

  SvaraRadera
 3. "Ett sådant land behöver gå i terapi."

  Nä, ett sådant land behöver göra sig fritt från alla subversiva element, såsom sjuklöverpolitiker och journalister. Förr i tiden hängde man upp dem i närmaste träd, androm till varnagel.

  Eftersom jag är medborgare i en humanitär stormakt måste jag dock tänka humanitärt. Jag föreslår därför att vi rullar dem i tjära och fjäder.

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 4. Håller helt och hållet med dig !
  Det är ju helt sjukt hur radikalfeministerna och identitetspolitikerna slår knut på sig själva för att inte kritisera någon yttring av islam hur extrem den än är.
  Det går ju som sagt var mycket bättre att kritisera vita,heterosexuella,svenska män. Då riskerar man ingenting utan får tvärtom hejarop och beröm.
  Pelle2

  SvaraRadera
 5. Hjälp Merith Wager att få lite fart på sin insamling för att skriva en ny bok.

  http://anybodys-place.blogspot.se/2015/04/kop-en-bok-och-titta-in-bakom-ridan.html

  SvaraRadera
 6. Våra politiker vill själva ha utrymme för lite tvivelaktig verksamhet och möjlighet till att få denna finansierad av det allmänna. Som en konsekvens får terrororganisationer och organiserad brottsliget en betydande andel av dessa medel. Idag är sexköp och politiskt inkorrekta uttalanden mera klandervärt än knarksmuggling, bedrägeri och grov misshandel. Detta kanske beror på att en som var dömd för narkotikabrott för ett par år sedan arbetar i statsministerns närhet, medan de som uttryckt sig "olämpligt" förföljs i decennier och de som kan misstänkas för sexköp tvingas lämna sina jobb.

  SvaraRadera
 7. Du ovan som tycker det är ok med prostitution, vad extraknäckte din mamma som egentligen?.

  SvaraRadera
 8. Det som är riktigt, riktigt obehagligt är att det är de som jamsar med och inte vågar sätta ner foten mot islamismen som anses som goda och som de som står upp för "alla människors lika värde". Det är så förfärligt och jag vet inte vad man ska göra. Tänk om det kunde finnas EN ENDA politiker i Sverige som vågade stå upp för västerländska värderingar och mänskliga fri- och rättigheter.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.