2015-06-18

Skolgårdsmobbarvänstern (del 2)

Idag publicerade Expressen en debattartikel med titeln "DÖ är en skam för demokratin", skriven av miljöpartisten Josefin Utas.

Detta valde Vänsterpartiets Ali Esbati under förmiddagen att kommentera med orden "FLASH: Miljöpartist som gillar Avpixlat gillar inte Decemberöverenskommelsen". Vad Esbati avsåg med "gillar Avpixlat" var att Utas i december kritiserade att Politism (under rubriken "Rasistiska sajter du inte vill dela på sociala medier") i ett uppmärksammat utspel klumpade ihop bland annat Nyheter Idag med bland annat nazistiska Realisten.

Alla som talat med Josefin Utas vet att hon är en genuint hygglig människa. Detsamma kan näppeligen sägas om Esbati. Inte nog med att han, den egna skenheliga vänsterretoriken till trots, i regel framstår som själva sinnebilden av en dryg och dominant översittare till mansgris. Han han därtill samlat in pengar åt den palestinska terrororganisationen PFLP och liknat denna organisations verksamhet vid vad de danska och norska motståndsrörelserna gjorde under andra världskriget.

Han har försvarat en organisation som samlade in pengar åt terrororganisationen FARC. Han har, med en artikel av antisemiten Johannes Wahlström som förlaga, misstänkliggjort den orange revolutionen i Ukraina. Han har hunnit med att hylla både Hugo Chávez och Fidel Castro. För detta brinnande engagemang för terrorism och diktatur har han därtill av Vänsterpartiet belönats med en plats i riksdagen.

Hade det funnits någon form av symmetri i den offentliga debatten hade Esbatis extremistiska ställningstaganden gjort varje tanke på en riksdagsplats omöjlig. Vänsterextremism har emellertid en given plats i den annars så trånga åsiktskorridoren, varför Esbati också har frikort. Därför kan han, från sin plats i riksdagen, kosta på sig att med ett överlägset flin på läpparna vältra sig i sin egen inbillade moraliska överlägsenhet, samtidigt som han kastar dynga i ansiktet på Josefin Utas. Esbati är inte bara en del av skolgårdsmobbarvänstern, han är en av dess pionjärer.

Under tiden rusar Sverigedemokraterna i opinionen och samlar i en dagsfärsk opinionsundersökning 22,1 procent(!) av väljarna. Detta är mindre än två procentenheter efter såväl Moderaterna som Socialdemokraterna, vilket gör det fullt möjligt att opinionsundersökningar som visar att Sverigedemokraterna är näst största eller största parti nu kan komma när som helst.

Vad detta visar är att varken Moderaterna, Socialdemokraterna, Esbati eller Aftonbladets allt mer rabiata ledarredaktion har någon plan. De väljer istället att blunda för de politiska realiteterna och tycks hoppas på att alla problem, lagom till nästa val, kommer att ha försvunnit av sig själva. Det är en idiotisk förhoppning.

2018 kommer bostadsbubblan antingen ha spruckit eller vara ännu mer uppblåst än idag. Statens underskott kommer att ha växt kraftigt, arbetslösheten kommer att vara högre än idag, segregationen kommer att ha förvärrats, bostadsbristen kommer att vara enorm, kostnaderna för sjukfrånvaro kommer ha grävt djupa hål i statsbudgeten och situationen i såväl utanförskapsområdena som "no go-zonerna" kommer att ha förvärrats. Om inte antingen DÖ eller blockpolitiken bryts kommer den regering som då kommer till makten vara ännu mer maktlös att vända denna utveckling än vad till och med den nuvarande är.

De svenska politikerna borde med andra ord lyssna på Josefin Utas. Att de inte gör det visar att de saknar probleminsikt och inte är mogna sitt uppdrag. Att vissa därtill väljer att kasta skit på henne visar att en del av dem dessutom är riktiga praktarslen.

Relaterat:
Skolgårdsmobbarvänstern
DN1, DN2, DN3, NSk1, SvD1, SvD2, Ex1