2015-09-17

Guatemala eller Sverige?

I ett överraskande osminkat reportage i DN kan man idag läsa om de nordafrikanska gatubarn som blivit ett nytt inslag i den svenska stadsbilden. Reportaget berättar inte bara – utan att skönmåla – om den kriminalitet dessa ägnar sig åt, utan redogör därtill överraskande krasst för hur de svenska myndigheterna i praktiken låter detta få fortgå tämligen ostört.

Samtidigt som Stefan Löfven likt en svensk Baghdad Bob står och svamlar om "ordning och reda" har svenska städer blivit med kriminella gatubarn. Samtidigt som Stefan Löfven likt en man från ett parallellt universum står och svamlar om "ordning och reda" har tiggare blivit ett permanent inslag i den svenska gatubilden. Samtidigt som Stefan Löfven likt någon i ett framskridet stadium av svår förnekelse står och svamlar om "ordning och reda" växer kåkstäder upp i Sverige.

Kriminella gatubarn, tiggare, kåkstäder, ständiga skottlossningar, bibliotekspersonal som måste bära larm, akutmottagningar där personalen skyddas av väktare... Nej, det handlar inte om Guatemala eller Sydafrika, det handlar om Sverige. Sveriges statsminister är när det kommer till kritan inte beredd att göra någonting åt detta, men är trots detta fräck nog att påstå att han såväl "tar ansvar" som står för "ordning och reda" i sin mun. Det är ett rent hån.
DN1, DN2, SvD1

8 kommentarer:

 1. Bra skrivet men du glömde handgranaterna.
  De tycker jag är ytterligare en bra indikator på att ordning och reda råder.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är faktiskt ett rent hån. Sossarna gick ju till val på att "något har gått sönder i Sverige" och de hade verkligen rätt. Frågan är vad de ska göra åt det.

  SvaraRadera
 3. Halleluja! DN skriver sant, relevant och konsekvensneutralt. Vad har hänt!?

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Att du nämner Guatemala ger mig associationer till den 'lösning' som tillämpas i instabila regioner: privata säkerhetsföretag/beskyddargäng som med vapen vaktar ett objekt. Är det något vi kommer att få se här snart?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. RE: Anonym2

  DN har kanske börjat oroa sig över upplagesiffrorna?

  /Eskil

  SvaraRadera
 6. "Något har gått sönder i Sverige" men Löfven är totalt oförmögen att reparera det. Regeringen Löfven får mig att tänka på följande sketch:

  https://youtu.be/vehDp37pLug

  SvaraRadera 7. http://www.dn.se/ledare/huvudledare/bland-statistikskeptikerna/

  DN var naturligvis medvetna om att artikeln är vilseledande. Det är svårt att förstå varför den skrevs. DN tappade 12% i upplaga sedan 2014 års mätning.

  SvaraRadera
 8. Gatubarn och kåkstäder förenklar för våra beslutsfattare. När gatubarnen och kåkstäderna etablerats som naturliga inslag i det svenska samhället kan vi utan eftertanke vräka barnfamiljer som inte betalt TV-licensen och hänvisa dem till någon lämplig kåkstad där socialen bistår med ett par lastpallar och en presenning.
  Varför är folk oroliga över dessa fenomen?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.