2015-11-14

Om Paris och priset för postmodernismens irrläror

Det finns egentligen inte så mycket att säga om suggorna till terrorister som sådana. De har odlat sina konspirationsteorier, sin fundamentalism, sitt hat och sin offerroll så länge att de inte längre förmår att tänka koherenta tankar. De är inte sällan våldsverkare och tjuvar som, sedan de funnit gud, plötsligt börjar stjäla och utöva våld i ännu större skala, fast nu med skillnaden att de på fullt allvar tror sig vara moraliskt överlägsna sina offer. De är djur som själva har avsagt sig all sin mänsklighet.

Betydligt mer intressant är att studera den mylla i vilken denna ytterst motbjudande extremism har kunnat växa sig stark. Det sägs ofta att islamismen är en promillerörelse, en Mellanösterns motsvarighet till nynazismen i Europa. Detta är ett påstående helt frikopplat från verkligheten. Den besvärande sanningen är att radikal islamism är en rörelse med djupt oroväckande starkt stöd i de flesta muslimska länder.

Detta betyder inte att gemene man i dessa länder stödjer de bestialiska illdåd som igår inträffade i Paris. Det betyder emellertid att kulturen i dessa länder är en väldigt bördig jordmån för terrorism. Det betyder därtill att en stor invandring från dessa länder till Europa kommer att leda till svåra kulturkrockar, alldeles oavsett hur mycket man önskar att så inte vore fallet.

Dessvärre vill man i Europa i allmänhet och i Sverige i synnerhet inte kännas vid detta. Tvärtom, de postmoderna strömningar som förpestat debattklimatet på vår kontinent och i vårt land, har gjort allt för att förneka detta. Illdåd efter illdåd har förklarats bero på strukturer, rasifiering, falskt medvetande och annat postmodernt humbug. Extremister och terrorister har förklarats vara offer för kolonialism och rasism, utan ansvar för sina egna handlingar. Ibland har de rentav förklarats vara antirasister och frihetshjältar.

Rent praktiskt har detta resulterat i att terrorforskare utmålats som islamofober och rasister. Rent praktiskt har detta resulterat i att nazistisk/fascistisk/rasistisk terror förklarats vara ett minst lika stort hot som islamistisk sådan. Rent praktiskt har detta resulterat i att svenska staten låter skattebetalarnas pengar regna över en regim som betalar ut löner till terrorister och döper gator efter mördare.

Rent praktiskt har detta resulterat i att svenska politiker aktivt legitimerat islamistiska församlingar. Rent praktiskt har detta resulterat i att svenska partier försökt fiska röster genom att rekrytera islamister till höga uppdrag. Rent praktiskt har detta resulterat i att islamistiska föreningar belönats med skattemedel och pengar från Allmänna arvsfonden. Rent praktiskt har detta resulterat i att Daesh kunnat rekrytera nya terrorister på de svenska skattebetalarnas bekostnad.

Efter valet 2014 blev Mehmet Kaplan minister i den svenska regeringen. Några få månader tidigare hade Kaplan liknat jihadister i Syrien med frivilliga i finska vinterkriget. Kaplans nära kopplingar till Muslimska brödraskapet är väldokumenterade och han har bjudit in en ökänd islamist och antisemit till riksdagen.

Mehmet Kaplan har i turkisk press förklarat att det är islamofobin som får unga att åka till Syrien för att bli terrorister och jihadister. Han tycks ha nära kopplingar till det minst sagt suspekta turkiska regeringspartiet AKP, han vägrade att närvara när riksdagen röstade om att erkänna Turkiets folkmord på armenier, och så vidare.

Svenska politiker och myndigheter har, i sina neurotiska försök att vara toleranta, arbetat aktivt för att såväl normalisera islamismen som att ursäkta och befria den från ansvar för den terror dess mest extrema företrädare gör sig skyldiga till. Islamisters övertramp och illdåd har gång på gång ursäktats. När unga med invandrarbakgrund förklarat att det är rasism som ligger bakom deras personliga misslyckanden och efterföljande radikalisering, har svenska politiker gång på gång varit snabba med att bekräfta deras offerroll.

När moské efter moské gjort sig skyldig till grova övertramp, har ett ängsligt samhälle gång på gång valt att särbehandla islamismens företrädare. När muslimer har krävt vad som i praktiken är såväl blasfemi- som särlagstiftning, har höga företrädare för rättsväsendet varit snabba med att ta deras parti.

Allt detta har bidragit till att islamismen har kunnat flytta fram sina positioner i samhället. I förlängningen har detta också stärkt de krafter vill utföra fler svinaktiga illdåd som gårdagens. Detta är priset samhället nu måste betala för den akademiska vänsterns förkärlek för postmodernismens irrläror.

Läs även:
Motpol
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5

14 kommentarer:

 1. Och all denna postmodernistiska vänsterdynga propagerar skattefinansierade sveriges television för, varje dag, varje nyhetssändning, varje kulturbevakning.

  SvaraRadera
 2. Vilket är värst?
  Religiösa fanatiker som dödar de otrogna,
  eller en politisk klass som med religiös övertygelse om alla människors lika värde fanatiskt vägrar försvara landets medborgare mot faran med de första fanatikerna.
  En sak vet jag, när bägge grupperna ovan får makt är deras förstörande kraft ohygglig.

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det vedervärdigt med medlöperiet till ondskan. Och själv vågar jag inte gå ut i eget namn och säga vad jag tycker, stå upp för alas lika värde på riktigt tyvärr. Jag håller med om vartenda ord du (eller är ni flera som skriver på bloggen?) skriver! Klockrent som vanligt!

  SvaraRadera
 4. As Turkish Prime Minister Erdogan said :

  “There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it”

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Mitt i all sorg, skräck och oro är hopp det vi skall låta oss ledas av. (Nej, det skall inte läsas sarkastiskt!) Europa har klarat värre hot. Efter det första världskriget rådde samma anda av pacifism och relativistisk passivisering som nu, låt vara att tempot idag kanske är högre och fler påverkats. Under det Kalla Kriget fanns det flera terrorgrupper i Europa, vilka mördade i namn av en eller annan mer eller mindre helig sak. Länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien och Italien har både kompetensen och logistiken att parera terrorism på hemmaplan (med både mjuka och hårda metoder) såväl som förmågan att föra kriget in på motståndarens territorium, vare sig det är en ghettoiserad förort eller främmande stat.

  Våra förfäder höll emot islams attacker mot Europa, nationalsocialismen krossades och sovjetkommunismen likaså. Islam är inget undantag; i land efter land kommer allt fler att kräva ledarskap som sätter den egna staten, det egna folket först samtidigt som liberala demokratiska medborgerliga värderingar och friheter upprätthålls. Det kommer an på oss alla att välja rätt ledare, och hålla tummen i ögat på dem så att de sköter sitt jobb.

  Frihet, Jämlikhet, Broderskap,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Som sagt var ,politikerna skiter ner sig av rädsla för att kritisera islamisterna i sin rädsla för att bli utsatta för en twitterstorm av den postmoderna och identitetspolitiska twittervänstern.
  Då är det bättre att skänka pengar till islamisterna och hoppas att de vanliga väljarna inte skall upptäcka något.
  Pelle2

  SvaraRadera
 7. Väl skrivet. Liksom tidigare.
  Att Kaplan inte ens försökte ge sken av ägna sig åt sitt nya uppdrag den första tiden, efter regeringsbildningen förra året, att sätta sig ned och läsa in sig på allt av det senaste inom områdena, och därefter träffa branschföreträdare och myndigheter, utan valde att åka till Turkiet av alla länder, visar på en monumental fräckhet. Att eländet till minister med ansvar för frågor om bostadsförsörjning, stadsutveckling och IT, sedan valde att utveckla sina tankar om hur erkännandet av Palestina skulle gå till är en fräckhet utan gränser. Det finns förvisso en liten möjligt att våra slöa själar till statsminister och utrikesminister faktiskt sagt att Kaplan gott kan tala om detta därborta, han kan ju språket ... Men det är helt fel ordning. En person med Kaplans beteende och uttalanden ska inte sitta i Sveriges regering.

  Vårt naiva land har bäddat för detta.

  SvaraRadera
 8. Apropå anpassningen

  SVT Nyheter i morse: Claes intervjuade en sk kulturexpert från den högt ansedda tidningen Expressen.

  Frågade henne om konserten och om den typ av musik som spelades där hade betydelse för attacken. Ja svarade hon.

  Anspelningar på sex och satan mm var nog en av orsakerna. Claes frågade då att eftersom vi nu lever i ett samhälle med olika kulturer och att vissa kulturer tar illa upp av våran livsstil, är det inte då dags för OSS att ta lite mer hänsyn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reagerade också på vad Claes sa, dags för honom att visa lite hänsyn genom att säga upp sig!

   Radera
 9. Eagles of Death Metal är lite som USA's motsvarighet till Black Ingvars och lite Ramones.

  SvaraRadera
 10. @Jacobssons tankar,
  Läste att det redan funnits avstyrda planer mot konsertbyggnaden då den ägdes av judar. Vet ej om det stämmer, men tror mer på den teorin.

  SvaraRadera
 11. Det finns många exempel på väletablerade och välutbildade personer som har lämnat Sverige för att ansluta till IS. Media vill gärna måla upp en annan bild "de vet inte riktigt vad de gör och är innerst inne fina människor". De låga förväntningarnas rasism.

  SvaraRadera
 12. Angående Jacobssons tankar om en "kulturexpert" anlitad av Expressen, så skrev Marcus Birro nyligen om svenskt kulturliv (i Folkbladet):

  "Kulturen har blivit en drogad kattunge där den borde vara ett hälsosamt och rytande lejon"...

  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/svenskt-kulturliv-ar-en-ankdamm-8815854.aspx

  SvaraRadera
 13. "I den postmodernistiska världen pumpas relativiseringen av kunskapen ut på nyhetsplats som verklig kunskap. När så till slut okunskapen blivit vetenskap är det kanske inte så konstigt att ingen i världens minst auktoritetsbundna land längre lyssnar på auktoriteter. Det förefaller ju uppenbart att många av dem som fått universitetsexamen inte ens skulle klara av att förstå de enklaste logiska samband. Varför ska man lyssna på dem?"

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2895702-david-eberhard-ingen-vet-nagot-som-inte-alla-vet

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.