2016-01-27

Stöd bubb.la, ett vattenhål i en galen samtid

En gång för inte särskilt många år sedan tycktes det mesta gå åt rätt håll. Samtidigt som Och världen skälvde låg på mitt nattduksbord, komplett med art deco-omslag, sänktes skatterna och Sverige blev en smula friare. Detta, visade det sig, skulle inte vara för evigt.

När nyvänstervågen och identitetspolitiken svepte in över Sverige (eller rättare sagt, över det mediala Sverige och Kultursverige) visade sig den svenska högern oförmögen att stå emot. Partier och tankesmedjor, ja till och med debattörer jag tidigare hade haft väldigt höga tankar om, började plötsligt stå för något jag inte för mitt liv kunde identifiera mig med.

Mitt i denna våg av vansinne lanserades den frihetliga nyhetstjänsten bubb.la. Jag utgick då fördomsfullt från att det rörde sig om ännu ett projekt i Fores-liberal anda, varför mitt intresse förblev tämligen ljummet. En debattör jag däremot genuint uppskattade var Thomas Gür. När Gür så en dag valde att medverka i radio bubb.la lyssnade jag därför givetvis också på programmet.

radio bubb.la blev en mycket positiv överraskning, och långtifrån endast tack vare Gür. Här avhandlades alla samtidens orimligheter med precis det förakt de förtjänade, samtidigt som den frihetliga vinkeln kändes väldigt uppiggande. Allt sedan dess har jag fortsatt att lyssna. radio bubb.la blev ett vattenhål i en urspårad samtid.

Nyhetstjänsten bubb.la har två ambitioner. Dels vill man vara en komplett nyhetstjänst, dels vill man förmedla det frihetliga perspektivet. I detta har man lyckats väldigt väl. Den som följer bubb.la håller sig à jour med vad som händer i världen, men får också ta del av alla de frihetliga vinklar som lyser med sin frånvaro i de flesta andra nyhetskanaler.

Att detta blivit möjligt beror på att eldsjälar generöst bidrar med sin tid, och i vissa fall också sina egna pengar. Den som vill visa sin uppskattning, och på köpet få en ännu bättre tjänst (bland annat möjligheten till att själv anpassa vad som visas på förstasidan), har nu möjlighet att bli premiumkund. Månadskostnaden är mindre än 50 kronor (en bråkdel av TV-avgiften) och bidrar till att göra bubb.la bättre. Inte bara för dig själv, utan för alla.

Många är idag hjärtligt trötta på den statliga radion och TV:n. I detta läge erbjuder bubb.la ett reellt alternativ som du, genom att bli premiumkund, nu kan bidra till att stödja. Om du samtidigt avanmäler ditt eventuella TV-innehav blir det hela dessutom en ren vinstaffär.

Skaffa bubb.la premium här

Läs även:
HAX, Pophöger, Martin Eriksson