2011-11-12

"Jag betalar tillbaka på tisdag!"

Du vet kanske hur det är. Någon ber att få låna pengar och lovar att "du får tillbaka dem på tisdag".

Här inträffar plötsligt ett intressant socialt fenomen; den som vill låna pengar är plötsligt i överläge! Säger du ja så är en en schysst polare men svarar du nej så är det du som är the bad guy, för det hör liksom till sakens natur att det är underförstått att du skall svara ja. Nåväl, det spelar inte så stor roll. Du får ju tillbaka pengarna på tisdag, yes?

Well, tisdagen kommer och tisdagen går, utan att du hör så mycket som ett pip. Det är upp till dig att påminna. Det är upp till dig att tjata. Du som lånade ut pengarna är den själviske fan och dålige vän som vill ha dem tillbaka. Skäms!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.