2011-11-08

The Office på italienska

Il pajazzo i Rom klamrar sig fast vid makten med näbbar och klor. Rykten igår om att hans avgång var nära förestående fick börsen att ta glädjeskutt uppåt, vilket antyder att inte ens näringslivet vill ha honom kvar, eller tror det ligger i landets bästa intresse. Ingenting biter dock på teflonmannen Silvio: "Jag vill se dem som försöker förråda mig i ögonen" utbrister han istället melodramatiskt. Det här är personligt!

Berlusconi har i många år använt sin politiska plattform som ett medel att slippa undan rättvisan, och även om hans åtalsimmunitet numer är hävd så innebär hans position såklart ännu många personliga fördelar.

Berlusconi håller Italien - och EU, Europa, euron och världsekonomin - som gisslan. Berlusconi intresserar sig för vad som är bra för Berlusconi, inte vad som är bra för oss övriga. En förvisso såväl mänsklig som normal reaktion, men det är sällan som så här mycket ligger i vågskålen.

Det här är The Office - och Dilbert - på italienska. Och vad som hörs är definitivt ur synk med vad som syns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.