2011-11-10

The Shape of Things to Come

Standard & Poor's råkade idag av misstag meddela att Frankrikes kreditbetyg hade sänkts. Ett, får man förmoda, såväl sårat som ilsket Frankrike var inte sent med att kräva en utredning av incidenten.


Frågan är väl bara om ett land med en skuld på 83,5 % av BNP, en lång historia av budgetunderskott och en allmänhet som är ökänd för att gå ut i paralyserande strejker varje gång besparingar kommer på tal förtjänar ett AAA-betyg. Särskilt i dessa dagar då landet i praktiken dessutom även skall bidra till att stå som garant för Grekland och Italiens upplåning. Kanske dagens incident på Standard & Poor's snarare skall ses som the shape of things to come.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.