2011-12-11

Massiv rysk-kinesisk propagandaseger

Att Nobels fredspris är ett skämt bör ha blivit uppenbart för alla när Barack Obama utsågs till pristagare. Kineserna vill dock inte vara sämre, utan instiftade - som svar på att den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo till Pekingdiktaturens stora förtret fick priset - ett eget pris. Snabbt som ögat uppfann propagandaministeriet Konfucius fredspris, och utsåg den Pekingvänlige taiwanesiske före detta premiärministern Lien Chan till 2010 års medaljör.

I år var det den valfuskande diktatorn Vladimir Putins tur att få priset. Som motivering till den ärorika utmärkelsen anges att den fridfulle och heroiske Putin har "ökat Rysslands militära och politiska status" och krossat "antiregeringstrupperna i Tjetjenien". Härmed har inte bara Putin tagit hem en massiv propagandaseger utan Kina har också fått sitt eget Nobelpris med all den prestige detta innebär. Snyggt jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.