2012-09-27

"Johan och Martin" hycklar

Martin Schibbye och Johan Persson har idag uppträdit på Bokmässan, där de talat sig varma för yttrandefriheten och fängslade journalisters situation. Som av en händelse passar Johan Hakelius samma dag på att påminna oss att även om vi alla har rätt till tryckfrihetet, så har vissa så att säga mer rätt till tryckfrihet än andra.

Då kommunistdiktaturen på Kuba 2003 fängslade ett stort antal journalister och andra oppositionella ställde sig Martin Schibbye bakom gripandet. 'Kuba har som alla andra länder rätt att försvara sin existens som land. De 75 "demokratiaktivisterna" är inte politiska fångar, de är spioner för en fientlig, utländsk makt, och dömdes i domstolar', lät Martin Schibbye och den sekteristiska organisationen "Revolutionär Kommunistisk Ungdom" i vilken han var medlem meddela.

Idag när Schibbye och Persson har blivit "Martin och Johan" med hela folket - eller åtminstone med hela vänstern och journalistkåren - är det kanske dags att ta ett steg tillbaka, och reflektera över deras agenda och engagemang för press- och yttrandefriheterna en gång till.
SvD1, SvD2, GP1, GP2

1 kommentar:

  1. Hej,

    Oerhört intressant att läsa det du beskrev om deras bakgrund. Kommunismen är en drog som smyger runt och känns bra för den som gynnas av den men inte drabbas utav dess absurda konsekvenser. Jag var inte ens socialist, men när jag reste i Sovjet och kommunistockuperade europa under tidigt 1980tal blev jag definitivt en gång för alla vaccinerat mot kommunism och socialism. Skulle gärna se VPK-ledaren starta ett ship to Syria för att bistå det plågade syriska folket, snart flera miljoner på flykt pga en arabisk socialistregim, men nej, hacka på mellanösterns enda demokrati vågar man, men ej på folkmördarregimer som Castros Cuba och Assads syrien.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.